S:t Olav

Dag 14 voorlaatste dag. Zondag 10 juli. Het was s’ ochtends onzeker of het zou regenen. Voor de zekerheid trokken we zowel regenjack als regenbroek aan. Even over 9 vertrokken we uit Bräcke. De eerste 37 km langs E 14. Met regen zijn zandweggetjes zeer zwaar. Dus prefereren we asfalt. Gelukkig heeft E14 op deze stuk brede inhaalstrook; ideaal voor fietsen. We hadden geluk. De regen zette niet door. Na 2 uur waren we al in Borgsjö. Daar troffen we een stel Jonge Nederlanders aan. Zij kwamen van de Eurocup in Östersund. Zij waren daar als scheidsrechters geweest. We konden eindelijk op Ljungandalsvägen. We kregen gezelschap van een Zweed op een e-bike. Hij vertelde dat er een heleboel Nederlanders huizen hebben gekocht in deze streek. We kwamen een Nederlandse pilgrimloper tegen. Het weer was duidelijk zonnig geworden. Regenkleding ging eruit bij een tent waar we eindelijk koffie konden krijgen. Het ging nu lekker op secundair weggetje. Om half twee waren we al op overnachtingsadres Het , een ‘herrgård’ kijk op fotos hoe voornaam! Eigenlijk veel te vroeg voor inchecken, maar we mochten erin. Het is hier zeer chick. Lekker bijgekomen. Helaas kunnen we hier niet eten. Er komen te weinig mensen om restaurant open te houden, om 6 uur aten we bij een tent dicht bij. Het weer blijft prima. Belooft wat voor morgen; onze laatste fietsdag. De bedden zijn super. Een beetje hoog. Ik heb haast een krukje nodig om in deze ‘koningsbed’ op te klimmen.

Dag 14 näst sista dagen. Söndag. I morse var det osäkert om det skulle bli regn. För säkerhets skull satte vi på oss både regnjacka och regnbyxor. . Vi startade kl 9. Dom första 37 km tyvärr utmed E14. När det regnar är det väldigt tungt att cykla på grusvägar. Så då föredrar vi asfalt. Lyckligtvis har E14 en bred sidostråk, som man kan cykla på i säkerhet. Efter ett paar timmar var vi i Borgsjö, där vi kunde lämna. E14. Där träffade vi på ett gäng unga Holländare. Dom hade varit domare på Eurocuppen som just varit i Östersund. Vi kom nu på Ljungandalsvägen. Mindre väg, asfalt. Vi ficj sällskap av en svensk på en elektrisk cykel. Han berättade att det är många Holländare som köpt hus här i trakten. Vi träffade också på en Holländare som gick Olavsleden. Under tiden hade det blivit fint torrt soligt väder. Regnkläderna åkte av vid en pizzarestaurant, där vi äntligen kunde få kaffe. Snart var vi framme vid vår övernattningsadress i Torpshammar. Herrgård. Fint värre! Vinvar för tidiga för incheck inh, men vi fick ändå komma in på vårt rum. Vi kunde ta igen oss. Tyvärr har dom ingen restaurant här. Tydligen för lite folk som tar in för att hålla restaurant. Kl. 6 åt vi på restaurant i närheten. Vädret är fortfarande prima. Det verkar bli bar i morron: vår sista cykeldag. Våra sängar är lite ‘kungliga’; höga. Man behöver en pall för att komma upp i sängen.

Ljunha

One Reply to “S:t Olav”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.