Grote mannen

Op de startpagina van smeekes.nl staat een foto van Jaymie en de grote mannen.

Deze foto maakte ik afgelopen zaterdag (14 november) bij Thierry en Maike thuis. Het was zogezegd een “toevallige foto. De grote mannen stonden om de kleine man heen en de kleine man genoot zichtbaar van al die aandacht. Zijn loopstoeltje draaide alle kanten op om toch maar vooral niets te hoeven missen van die voorbeelden. Want ja, dat zijn het he, zijn voorbeelden van hoe zich te gedragen als “man”. Daar zie je nu nog niet zoveel van maar zodra hij wat groter wordt dan gaat het gebeuren. Oom Tim die zo handig is en met boormachine etc dingen ophangt. Ja hoor, zo’n kleine man zal ongetwijfeld ook die soort bewegingen en geluiden gaan maken. Oom Sipke die rookt (het slechte voorbeeld dus ) en ongetwijfeld zullen de handjes de bewegingen naar het  mondje maken en ook zogenaamd “rook” gaan uitblazen. Zijn  eigen papa die een verwoed gamer is en onderuit op de bank met de joystick de enge mannen achtervolgt. In een onbewaakt ongeblik zullen de kleine handjes ook die joystick te pakken krijgen en zie: ook hij kan zogenaamd gamen.  Gelukkig, gelukkig is het nu nog maar een kleine man. Die wel bij teveel knuffelen duidelijk laat merken dat hij een man is en zich afzet tegen die oma die maar steeds wil knuffelen met die zachte wangetjes. Oh, wat heeft hij al een eigen wil. Maar als oma fluit en zegt: “waar zijn de vogeltjes”? dan breekt de lach op die kleine bollewangehapsnoet door en is hij weer even helemaal “Oma’s kleine poppedijn”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.