Dag 1 Amsterdam – Los Angeles

Na een nachtje in het citizen M lopen we vanochtend naar Schiphol. Het is maar goed dat we drie uur van te voren aanwezig zijn, want jee wat is het druk. Eerst in de rij voor het inchecken van de bagage. En natuurlijk zijn er weer mensen met teveel bagage. Blijft altijd leuk om te zien hoe men druk is met spullen eruit halen. Gelukkig zijn onze koffers allebei 20 kilo (we mogen 23 kilo mee).

Na de bagage gaan we naar de douane. Normaal is dat gelijk omhoog, maar nu moeten we half Schiphol doorlopen. Ach hebben we gelijk onze wandeling gehad.

We halen snel een bakje koffie en thee bij de Starbucks en dan kunnen we gelijk naar de gate. Helaas hebben ze een half uurtje vertraging, maar door rugwind komen we wel op dezelfde tijd aan in Minneapolis, dus het gaat goed komen met onze overstap.

We zitten lekker achteraan in het vliegtuig (voor het eerst vliegen we geen comfort class naar de USA) en verbazen ons over de ruimte die we hebben. We zitten prima.

Na een goede vlucht met een paar keer turbulentie komen we aan in Minneapolis. We doen er bijna een uur over om door de douane en alles te gaan. We lopen naar de volgende gate en kunnen weer gelijk het vliegtuig in naar Los Angeles. Na een vluchtje van 3,5 uur komen we aan op LA waar we de koffer kunnen halen en gelijk naar buiten kunnen. We lopen de warmte in en gaan met de shuttlebus onze auto halen. We kiezen dit keer voor een Nissan Rogue en gaan naar ons hotel. Lekker even opfrissen, we maken nog een wandeling langs het water en gaan een burger eten.

Bij terugkomst in het hotel proberen we zo lang mogelijk wakker te blijven, maar om 9 uur (6 uur in de ochtend NL tijd) kunnen we niet meer en besluiten te gaan slapen.

One Reply to “Dag 1 Amsterdam – Los Angeles”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.