Dag 8 Page

Gisteren lekker uitgerust. Gisteravond hebben we een leuke film gekeken en eindelijk weer eens iets later naar bed gegaan. Wel wat blauwe plekken van het paardrijden, maar ja dat komt ervan als je niet gewend bent aan paardrijden.

Vanochtend pas om half acht op. Dit was gewoon uitslapen voor ons : ) Na het douchen heb ik alleen nogal last van mijn hals en van mijn wang. Deze blijken aardig rood te zijn en het lijkt erop dat dit verbrand is en aan het vervellen is. Vraag me niet hoe dit kan, maar ja het is nu eenmaal zo. Voorlopig maar even geen dagcreme of wat dan ook gebruiken.

Nadat we ontbijt hebben gehaald, muffins en sinaasappelsap, gaan we op pad naar Page. We rijden over een mooie weg met allerlei rotsformaties. Af en toe is het net een achtbaan, de weg gaat omhoog om daarna weer een stuk omlaag te gaan.

Als we in Arizona aankomen, zien we een heel ander gebied. Hier is het vooral groen en minder rotsen. We komen wilde paarden tegen en zien een paar koeien op de weg lopen.

Rond half 1 komen we aan in Page. Hier is het weer een uur vroeger, dus het is nu pas half 12. We zien in de verte Lake Powell liggen wat een erg mooi uitzicht is. Zodra we bij de Glen Canyon Dam aankomen, stoppen we langs de weg. Hier kunnen we een stukje lopen en zien hoe groot deze dam is. Het leuke is dat aan de ene kant je het meer hebt met de dam en aan de andere kant stroomt een heel klein riviertje en is het vooral droog.

We rijden eerst naar ons resort toe waar we overnachten. Hier kunnen we pas om drie uur inchecken, dus gaan we eerst naar de Wall mart. Wat is dit groot. Je moet je voorstellen dat je de Albert Heijn, de karwei, de hema, de scapino, BCC, een kledingzaak en nog een paar winkels in 1 gebouw hebt. We lopen hier een tijdje rond en kopen uiteindelijk een sjaaltje voor mijn hals, zodat deze niet in de zon komt. Nu eerst iets eten. Gisteren hebben we ongeveer 20 keer de reclame gezien van de Taco Bell, dus willen we hier gaan eten. Sipke beweert dat er hier 1 zit, dus we gaan op zoek. Na 10 minuten rijden keren we maar om, want we hebben hem nog niet gevonden. We rijden de stad weer in en zien uiteindelijk toch een bord van Taco Bell, maar helaas nog steeds niet kunnen vinden. We zijn het zat en gaan dan maar eten bij McDonald’s. Deze is tenminste makkelijk te vinden. Na onze lunch rijden we door naar Antelope Canyon. Hier boeken we een excursie en we hebben geluk. De volgende vertrekt over 10 minuten.

Om 2 uur stappen we in een soort safari jeep. We moeten ongeveer 5 kilometer over een zandpad, wat nogal hobbelig kan zijn. Nou en of het hobbelig is. Gelukkig hoeven we verder niet de hoogte in. Aangekomen bij Antelope Canyon vertelt onze gids eerst iets over het ontstaan van deze canyon. Daarna gaan we naar binnen. De canyon is ongeveer 400 meter lang. De gids stopt op elke plek om ons te laten zien hoe je de mooiste foto kan maken. Dit moet je eigenlijk met eigen ogen zien. De canyon is nogal smal en je kunt een heel stuk omhoog kijken. Op het hoogste punt is de canyon 40 meter hoog. Met het zonlicht wat hier naar binnen valt is dit een uniek gezicht.

Onze gids maakt voor iedereen een aantal mooie foto’s en na anderhalf uur is het tijd om weer terug te gaan. Sipke ziet nog een hagedisje wat hij snel op de foto kan zetten en dan gaan we weer hobbelend terug.

We rijden terug naar het resort waar we nu kunnen inchecken. Dit is echt een groot resort wat nogal een verandering is na ons heerlijke hotel in het echte westen. De kamer is wel weer lekker groot en we hebben weer 2 queen size bedden net zoals in Bluff. (kunnen we weer gezellig apart slapen, want zo’n bed is toch net een beetje te klein om met zijn 2en te slapen. Of wij hebben gewoon allebei teveel ruimte nodig)

Rond 6 uur gaan we rondlopen op het resort en op zoek naar de pizzeria die ze hier hebben. Het rondlopen hier is erg leuk. Je hebt een heel mooi uitzicht op Lake Powell en op de haven.

Aangekomen bij de pizzeria blijkt dat je in de rij moet staan om te bestellen. Ze hebben 1 iemand voor de bestelling, 1 kok en 1 serveerster, dus het duurt ongeveer een half uur voor je iets kan bestellen. Als we besteld hebben gaan we buiten zitten en wachten op ons eten Dit komt gelukkig redelijk snel. We hebben allebei een pizza besteld in de maat small en dit is maar goed ook. Deze is groot genoeg voor ons. Het is wel een kant en klare pizza, maar ach ons hoor je niet klagen.

Na het eten lopen we terug naar onze kamer en gaan we eerst nog op een bankje zitten genieten van het uitzicht. We zien hier nog een vallende ster en verder weer een mooie sterrenhemel. De grote beer zien we ook, alleen de kleine beer kunnen we niet vinden in de sterren.

Vanavond weer op tijd naar bed, want morgen willen we eerst naar Horseshoe bend rijden voordat we doorgaan naar Zion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.