Dag 16 San Francisco

Vanochtend eerst weer lekker genieten van een ontbijtbuffet. Nadat we onze spullen hebben ingeladen en overbodige papieren hebben weggegooid kunnen we onze weg vervolgen naar San Francisco.

Voor deze route gaan we weer terug door het park en moeten we weer een stuk omhoog. Bij een uitzichtpunt gaan we toch stoppen om een uitzicht over de vallei te hebben. Dit is toch wel mooi, alleen blijf ik wel een beetje bij de rand weg.

We vervolgen onze weg en zien nog 1 keer deze mooie omgeving.

We komen na een uurtje door een schattig dorpje en kijken goed om ons heen. Hierna moeten we weer naar beneden en nee, dit gaat helaas niet geleidelijk met een rechte weg. Het blijkt een kronkelweg om de berg heen te zijn. Ik stel me zo voor dat dit ongeveer zo is als de bergen in Frankrijk. Gelukkig gaan we aan de goede kant naar beneden en zie ik naast me geen afgronden. Wel zien we waar de weg heen gaat en dat is mooi en eng tegelijk. Sipke geniet er van en vindt het superwegen. Hij vindt het hier net de game “Need for Speed”. Gelukkig rijden we alleen niet zo hard, want anders waren we allang de bocht uitgevlogen. Ik weet namelijk hoe Sipke rijdt in het spelletje : )

Rond half 2 komen we bij Tracy aan. In deze stad gaan we bij Denny’s eten. Dit is best goed te doen voor de lunch. We moeten nu nog ongeveer een uur rijden naar San Francisco. Zodra we Oakland inrijden, zien we al bijna San Francisco. We voelen ons ook bijna in Nederland, want we zien windmolens en het is hier erg bewolkt.

 We gaan over de Bay Bridge San Francisco in, want we weten niet hoe druk de Golden Gate Bridge is en hoever dit van ons hotel af is. De Bay bridge blijkt een tolweg te zijn en druk dat het hier is. Volgens mij zijn het wel negen banen die uiteindelijk weer samengevoegd worden tot vier banen.

We gaan langzaam over deze brug en zien in de verte al Alcatraz en de Golden Gate Bridge liggen.

Wanneer we San Francisco binnenrijden en de snelweg afgaan, zien we gelijk de hoogteverschillen hier. Het is bijna allemaal eenrichtingsverkeer en het gaat steil naar beneden en omhoog. We zijn redelijk snel bij ons hotel, waar we de auto even voor het hotel parkeren.

Na het inchecken en de spullen uitladen kunnen we doorrijden naar de parkeergarage. Deze is bijna om de hoek en hier komen we pas dinsdag weer terug. Je auto heb je hier namelijk niet nodig.

Bij het hotel krijgen we een routekaartje zodat we vast kunnen zien hoe we moeten lopen. We gaan eerst een stukje omhoog. Nou dat merk je wel. Je loopt op de stoep, maar je voelt aan je kuiten hoe steil je omhoog gaat. Als we de tweede weg omhoog gaan zijn hier zelfs trappen, anders kom je bijna niet omhoog. Gelukkig gaat naar beneden iets makkelijker en lopen we naar Union Square. Hier zitten een aantal grote winkels. Bij Macy’s gaan we naar binnen en hier hebben ze een burger bar.

Lekker, weer hamburgers. Sipke heeft wel weer zin in een hamburger en ik bestel een hamburger zonder broodje en friet, maar met groente en salade. Toch nog een beetje gezond.

We lopen terug naar ons hotel en bereiden ons voor op morgen. Dan gaan we ‘s ochtends wandelen in Chinatown (we hebben nu al last van onze kuiten als we er aan denken) en daarna naar Alcatraz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.