Dag 18 Morro Bay

Vandaag gaan we op weg naar Morro Bay. We nemen hiervoor de kustroute, zodat we de zee gaan zien. Sipke heeft gisteravond al de TomTom ingested, maar heeft de route een aantal keer moeten laten herberekenen zodat we de kustroute kunnen nemen.

Sipke gaat eerst de auto in de parkeergarage halen, zodat we de spullen bij het hotel kunnen inladen. Wanneer dit gebeurt is, kunnen we proberen San Francisco uit te komen. Dit gaat toch nog wel gemakkelijk, aangezien het hier allemaal eenrichtingsverkeer is.

We gaan de snelweg op richting San Jose. Op een gegeven moment moeten we de snelweg af volgens de TomTom. He, ik dacht dat we naar San Jose gingen. We komen erachter dat om deze route op de TomTom te krijgen, Sipke een paar plaatsen moest ingeven. Dus we rijden terug om even later weer dezelfde weg te vervolgen. Ach een kleine omweg maar dan gaan we ook goed.

We stoppen bij de McDonald’s om nog maar een kop thee te halen. Wat is dat toch goedkoop hier. We rijden verder en zien eindelijk de zee. We komen bij Monterey uit. Hier rijden we de 17-mile drive. Dit is over Pebble Beach met een aantal mooie uitzichtpunten. Nou, volgens ons is dit een soort Beverly Hills. We rijden langs de meest grote huizen en veel golfterreinen. Maar inderdaad, we krijgen ook een paar mooie uitzichten, waaronder een uitzicht op een rots met heel veel zeeleeuwen.

We vervolgen onze weg via Carmel en krijgen een beetje honger, maar ja we komen nog niets tegen. We rijden nu echt de kustweg. Erg hoog , maar geweldige uitzichten op de zee. Het is hier alleen wel een stuk kouder en vooral veel wind.

We komen bij Big Sur en zien een restaurant. Zo, gelijk stoppen en dan kunnen we lunchen. Dit is een erg leuke plek en lekker eten.

Wanneer we verder rijden gaan we echt de bergen in. Ik vind dit een stuk minder eng, omdat ze hier veel meer vangrails hebben. Tevens denk ik dat als we van de weg raken, we in zee storten. Doet toch minder pijn dan van de rotsen vallen in de afgrond. Mijn gedachte klopt natuurlijk niet, maar ik vind het prima.

Eindelijk, rond 6 uur komen we bij Morro Bay. We hebben een kamer vlakbij de haven en na de koffers weggezet te hebben gaan we hier rondlopen. Jeetje, wat is het hier koud. Het is maar 16 graden en er staat erg veel wind.

We lopen een stukje door het stadje en komen de Flying Dutchmen tegen. Op het bord aan de zijkant staat een klomp met tulpen en daarboven de winkel. Ja, dit moet natuurlijk op de foto. Net zoals de Rabobank waar we gaan pinnen.

We komen een rock café tegen en gaan hier een kopje warme thee drinken. Het blijft verbazingwekkend, maar hier krijg je gewoon een refill voor je thee. Net zoals voor je frisdrank.

We bestellen ook maar een kleine salade, want we hebben niet zoveel honger. De stroom blijkt ook in het hele dorp zijn uitgevallen vandaag, maar gelukkig is dit nu weer verholpen.

Wanneer we buiten een sigaretje gaan roken, raken we aan de praat met 3 mensen die hier wonen. Ze nodigen ons gelijk uit om bij hun te komen zitten. Dit is erg gezellig en het zijn leuke mensen. We nemen nog een lekker drankje en de karaoke avond begint ook. We doen natuurlijk niet mee, want we willen niet gelijk alle gasten wegjagen hier. Rond negen uur vinden we het welletjes geweest en lopen we terug naar onze kamer. Dit is een erg leuk dorpje en we denken dat het hier vooral zomers erg druk is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.