Eerste dag Aankomst Mora

Eerste etappe van onze reis is gedaan. Slechts _+ 3 uur met een oude treinstel van Ludvika naar Mora. Het weer is niet wat we gewend zijn in Zweden. Slechts 13 graden maar in ieder geval droog. In de afgelopen week sinds we in Zweden arriveerden was het bloedheet – soms meer dan 30 graden – . Gisteren werden we echter getrakteerd op een hele dag regen, druilweer. Maar nu zijn er geen muggen en , vooral! geen knot. Morgen hebben we tijd om een en ander in Mora te bekijken: Wasaloppsmuseum, Zorngården…. voordat we de Inlandsbanetrein weer nemen.

Första etappen av vår resa är utförd. Bara ungefär 3 timmar med gammalt Inlandsbanetåg från Ludvika till Mora. Vädret är ine vad vi är vana vid här i Sverige. 13 grader, men det är åtminstone inge’  regn! Under vår första vecka i Sverige  hade vi ibland över 30 grader. Plötsligen fick vi regn en hel dag igår. Jättetrist väder. Men fördelen är ju att vi inte besväras av mygg och knott. I morron har vi lite tid att se på Wasaloppsmuseet och Zorngården. Förra gången i Mora hann vi bara med Zornmuseet. På eftermiddagen kliver vi på Inlandsbanetåget igen. Till Östersund.   
  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.