Onze reis met de inlandsbanan in Zweden 2015

Ongeveer 100 jaar geleden ontstond de behoefde om een spoorbaan aan te leggen midden door Zweden;vanaf het grote Vänern meer tot helemaal boven de poolcirkel. 50 jaar later was het klaar. Slechts 40 jaar later, in 1990, was de baan niet meer rendabel door de opkomst van auto’ s enz. Maar de rails lagen er en sindsdien gaat er een toeristentrein in de zomer eroverheen. De natuur langs deze Inlandsbanan is spectaculair; bossen, natuurparken, bergen/fjäll – in de zomer nog bedekt met sneeuw – 

Wij gaan met Inlandsbanan van Mora aan het Siljanmeer naar Kiruna in Noord Zweden en verder naar Narvik in Noorwegen. Daar stappen we op Hurtigrutten – de postboot langs de Noorse kust. We passeren dan mooie Noorse fjorden, richting zuiden. Onze hele reis duurt 12 dagen. En we zullen een heleboel leuke uitstapjes maken. Daar vertellen we vanaf 9 juli meer over.  

 

4 Replies to “Onze reis met de inlandsbanan in Zweden 2015”

  1. Dit reisprogramma ziet er fantastisch uit! Ik ben benieuwd wat jullie allemaal gaan beleven. Een hele goede reis toegewenst!
    Hartelijke groeten,
    Nico Pellenbarg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.