Dag 9 Banff

Vandaag was het de dag van geluk. Na een goede nachtrust die een paar keer verstoord werd door de toeterende treinen, zijn we eerst lekker gaan ontbijten.

Daarna vroeg op pad met een heerlijk zonnetje naar Moraine lake. We zijn over de bow valley parkway gereden met het fototoestel in de aanslag, maar helaas geen beren gezien.

Als we aankomen bij de weg naar Moraine lake staat er dat de weg gesloten is, maar we kunnen er toch langs. Soms snappen we Canada niet helemaal ???? 

We rijden een mooie weg omhoog en 800 meter voor we er zijn, zien we allemaal auto’s geparkeerd staan. What the fuck? Is het al zo druk? We rijden door naar de parkeerplaats en ja, het is inderdaad zo druk. Over de kleine parkeerplaats rijden we een rondje en er gaat net iemand voor onze neus weg. Yes, een hele goede parkeerplek. We lopen naar het meer en gaan een stuk naar boven. Wow dit is heel mooi.

  
We besluiten om ook de wandeling langs het meer te maken.

 Als we hiermee klaar zijn, is het bijna lunchtijd. We rijden door naar Lake Louise zodat we daar kunnen gaan lunchen.

Nou, als we dachten dat Moraine lake druk was hebben we ons vergist. Hier staan de auto’s nog verder geparkeerd. We rijden weer door naar de parkeerplaats en Sipke is het al bijna zat. Maar wat een geluk. Als we in een stoet van auto’s rijden, zien we een man lopen die wenkt dat hij weggaat. En ja hoor, we hebben weer een parkeerplek vlakbij.

We lopen naar het meer wat ook weer mooi is, maar wel ontzettend druk. We maken de wandeling langs het meer en gaan daarna heerlijk lunchen bij het kasteel.

  
Onze laatste stop van vandaag is Johnston Canyon.

En je raadt het al, hier is het weer zo druk dat de auto’s langs de weg geparkeerd staan. Maar ook hier weer mazzel met iemand die net wegrijdt van de parkeerplaats. We lopen hutjemutje over de paden naar de waterval. 

 Vandaag een heerlijke mooie zonnige dag gehad met veel mooie plekken.

‘S avonds gaan we nog eten bij de old spaghetti factory. Hier staat weer een wachtrij, maar omdat wij maar met zijn tweeen zijn, hebben we gelijk een plekje ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.