Half rondje Zuiderzee route dag 1

,

Eerste dag: we zouden starten om 9 uur dinsdag 22 Juni.Om 8 uur 23 waren we al klaar voor de start.Eerste knooppunt lag bij Bunschoten.Na ruim een halfuur waren bij de pont over de Eem, Eembrugge . We waren gauw bij de eerste koffie-drinken plek, knooppunt 25, waar we enkele weken eerder met z’on hand bediende pontje over de sloot kwamen. nu kwamen we van de andere kant,voorbij een binnendoor haven van de Eem met een pittoreske sluisje.Na de koffie verder richting Blaricum. Daar werden we helemaal langs het IJsselmeer geleid. Mooie huizen !! Later langs een mooie rustig fietspad door een bos langs het randmeer, Tweede stop voor water en even later onder de A1 richting Naarden. Dit fietspad ging helemaal rond de Naarder vesting. Aan de andere kant van de vesting leidde het fietspad ons weer onder de A1 en waren we ineens in Muiderberg. Van Muiderberg waren we gauw midd3n in Muiden. Even later kwamen we voorbij de oude kruitfabriek. Nu gesloopt. Een heleboel nieuwe huizen worden daar gebouwd. We reden over het Amsterdam-Rijn kanaal. Die volgden we een hele tijd. Bij een sluis, Keersluis de Diem, stopten voor de lunch. We hadden al een heel eind van onze dagtrip gereden. We moesten toch over de IJ en kanaal zien te komen. Daar was eindelijk de brug. Met de fietsen omhoog. Even later dook de schellingwouderbrug op. We waren in Noord-Holland. Durgerdam kwam langs, óf te wel wij reden langs Durgerdam. Leuke huisjes, aan de over kant van de weg hing overal was. Nu kwam et echter een teleurstelling. De hele dam naar Uitdam langs het IJsselmeer was afgezet. We moesten veel omrijden. En werd extra lang omdat bij Holysloot de pont pas op 1 juli begint te varen. In Ransdorp hebben we daarom ergens kopje koffie gedronken op een terras. Tegen 4 uur waren we bij het restaurant in Marken waar we de sleutel voor onze B&B kregen. We hadden 88 km op de teller staan. Meer dan gepland door alle omleidingen. We eten in de Ve4keerde Wereld, restaurant. Het is stil in Marken. Geen toeristen. Mooie kamer in zo’n typisch groen Marker huisje. Kamer had vele Marker snuisterijen, banken stoelen bekleed met Marker stoffen, schortstoffen (?). De volgende ochtend maakten vroeg een wandeling door Marken voor het ontbijt. We waren helemaal alleen. Alles dicht. De toeristen zijn er nog niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.