Half rondje Zuiderzee route dag 2

Nu hadden we de wind in de rug langs de dijk van Marken. Monnickendam was het volgende IJselmeerdorp en daarna dook Volendam op. de officiële fietsroute leidde gewoon over de “toeristen boulevard”. Die was wel vol toeristen. Ik ben van mijn fiets afgestapt. Daarna verder langs het IJsselmeer. Tegen Hoorn moesten we weer de dijk af. Ze zijn alle dijken aan het versterken. Maar niet zo’n lang stuk als ten noorden van Durgerdam. De fietsroute ging aan de buitenranden van Hoorn. We reden nu het laatste stuk langs het water op weg naar Enkhuizen. Daar hadden we een B&B, het karnemelkhuisje aan de karnemelksluisje. Ook prima onderkomen, leuke mensen. We brachten onze fietstassen in de kamer en zochten een plek voor ons biertje. Erg gezellig stadje we struinde daar rond. Boekten eten in een restaurant, NAP. Veel -gezellige- mensen op straat. Vandaag ongeveer 70 km gefietst. Ook wat wind tegen. Maar valt mee. Lekker weer ,niet te heet. Vandaag kwamen eij een paar keer in volksdans sferen. We kwamen langs Warden van de Warder schots en later bij Wijdenes, Molen van Wijdenes en Mazurka van Wijdenes.

One Reply to “Half rondje Zuiderzee route dag 2”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.