S:t Olav

Dag 1 vandaag was het eigenlijk te heet om zelfs te fietsen. 29 graden. We hebben toch de fietsen van het fietsenrek gehaald, alle tassen erop gezet. Voor mij was het echter too much met de rugzak op de rug. Kwam ook omdat ik, ondanks een lekkere bed, niet kon slapen. Het werd niet donker! De zon ging niet onder! Dus heeft Chris mijn rugzak achterop z’n fiets gedaan. We gingen naar de Echte startpunt: de kerkruine vlak bij het Pilgrimcenter. Ook door de hitte zijn we op een ‘makkelijker’ weg gebleven; niet over hogere heuvels. Jammer, maar op de terugweg hebben we weer de gelegenheid. Na 2 uur fietsen – met een paar stops in de schaduw voor water drinken- waren we aangeland bij een klein strandje: Rävelsbodsvallen. Daar hebben onze badpakken gepakt en onze lunch en gingen we het water in. Verrukkelijk! Na ruim 2 uur in de schaduw en uitrusten, gingen we weer op pad. De laatste 12 km. Naar overnachting Sweden4you. Koude douche en bijkomen. Straks zetten we het eten in de magnetron ( verzorgd door de B&B). Hopelijk koelt het tegen de avond af.

Dag 1 Egentligen var det alldeles för hett att cykla idag. 29 grader. Men vi tog ner cyklarna på bilen och satte på alla cykelväskorna. Tyvärr blev det för mycket för mig med ryggsäcken; jag sov dåligt på natten trots härliga sängar. Det var för ljust ute. Solen gick inte ner! Chris tog min ryggsäck bakpå sin cykel. Vi cyklade till den officiella startpunkten: kyrkruinen alldeles vid Pilgrimscenter. På grund av hettan skippade vi några vägar över några åsar. Synd. Men på vägen tillbaka kan vi kanske ta igen ‘skadan’. Efter 2 timmar – med några pauser i skuggan för att dricka – kom vi till en badstrand: Rävelsbodvallen. Där plockade vi fram våra baddräkter och den medhavda lunchen. Det var underbart i vattnet! Vi pausade i några timmar och vilade. Sen fortsatte vi ytterligare 12 km. Då var vi framme vid Sweden4you, B&B. Totalt cyklade vi 40 km idag. Som planerat. Straks äter vi middag, som värdinnan tillhandahåller. Hoppas det blir lite svalare till natten.

One Reply to “S:t Olav”

  1. Kul att följa er på det här sättet inkl bilderna. Bra att ni tog paus i 2 timmar.
    Hade de inga gardiner där ni sov 1:a natten?
    Annars får du väl fixa ngn lapp framför ögonen.

    Visste inter att Chris har ook en ‘badpak”:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.