S:t Olav

Dag 4 Vandaag was het de zwaarste dag. Het weer werkte mee; s’ ochtends zelfs kil; bewolkt. Eigenlijk ideaal fietsweer. We passeerden een bierbrouwerij, een beetje te vroeg. Toen moesten wij als fietsers een alternatieve weg nemen. Soms gaat het looppad over te moeilijke paden voor fietsers. Eerst ging het prima, maar later kwamen we op een lange grevelweg met scherpe stenen. Het was niet lekker. We zochten onze eigen alternatieve weg. In Pilgrimstad staat ook het brouwerij. Maar bij navraag kon je daar niet enkele flesjes kopen. Hadden we toch bij de eerste brouwerij moeten doen. Maar we komen terug! Over een week zullen wij lekkere bier kopen, als we weer voorbij komen. We hebben de langste dagetappe gehad. 67,3 km. Toch waren we al om half vier in Östersund. Hotel Stortorget. Onze fietsen konden mee naar boven. Staan nu op de gang buiten onze hoteldeur. Gedoe om de fietsen in de lift te krijgen. We hebben onmiddellijk een koude douche genomen. Dan naar buiten in de gezellige drukke straat. Een heerlijk biertje gekocht. Dat kon vroeger niet in Zweden. Er moest eten erbij besteld worden. Tijden veranderen! Dan in een soort Kruidvat winkel een nagelschaar gekocht. En even later een reuze ijs in een hooren. Het leek te gaan regenen. Ja, het ging even regenen. Nu al voorbij. Tot nu toe mazzel met het weer. Straks gaan we eten in ons hotel.

. Köpte

Ö

Dag 4 idag blev det den längsta etappen. Till Östersund. 67,3 km. Men vädret var egentligen idealiskt för cykling. Men vi fick ta några alternativa vägar. Ibland går leden på små stigar med rötter. Först kom vi fram till ett ölbryggeri i Revsund. Vi kom dit ganska tidigt, så vi bestämde köpa i Pilgtimstad. När vi kom dit visade. Det sig att dom inte sålde enstaka flaskor. Hade vi måst gjort på bryggeriet i Revsund. När vi åker tillbaka har vi tillfälle igen. En av vägarna hade mycket besvärliga skarpa stenar. Vi sökte upp een egen alternativ väg. På hotellet i Östersund fick vi ta upp cyklarna till rummet. Dom står utanför hotelldören. Lite besvärligt få in dom i hissen. När vi duschat och tagit igen oss, gick vi ut och drack öl på ett ‘hak’. Det var annorlunda förr. Då måste man beställa mat till drickan. Sedan hittade vi ett slags Kruidvat. Köpte en nagelsax. Till slut var vi på ett konditori oc köpte varsin jättestor glass. Straks skall vi äta på hotellets restaurant. Ute regnar det. OK. Bara det är torrt imorron!!

O

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.