S:t Olav

Dag 5 Dat was me weer een dag! De kamer in het hotel was klein, maar het ontbijt was overdadig. Om 9 uur waren we beneden op straat met fietsen en alle tassen. Boodschappen gedaan bij ICA. Wat vruchtenkwark voor de lunch somewhere; boterhammen hadden we meegenomen van het ontbijt. We fietsten naar de kleine brug over naar het eiland Frösön. Voor ons bekend terrein. 7 jaar geleden waren we ook, in het hotel aan de overkant. We kwamen toen met Inlandsbanan op weg naar Kiruna enz. Op Frösön begon het te regenen. Voor het eerst hebben we onze regenjassen ter voorschijn gehaald, Na een half uur fietsen waren we bij de kerk van het eiland. Toen was het al droog. We vonden een café waar we koffie dronken. Na nog een klein uur verlieten we weer het eiland over een hoge brug, kwamen op Rödön. We vonden de Olavsleden, grevelweg. Maar op gegeven moment werd de weg te smal voor de fiets. We vonden weer een alternatieve weg, waar we ineens een eland zag lopen in het bos. Na een uur kwamen we bijnde volgende kerk. Daar was een Hembygdsgård waar we koffie en een ‘klämma’ met bruine geitenkaas konden kopen. Heerlijk gezeten in de schaduw, in de zon was het te warm. Op naar plaatsje Nälden waar Chris eindelijk mygga kon kopen. Tegen muggen. Hij wordt weer flink geplaagd. Mij hoeven ze niet. Na een beetje heen en weer fietsen, geschikte weg vinden, naderden we de wegkruising, waar we met Beret hadden afgesproken. De laatste dagen hadden we steeds contacct met haar. Ze kwam ons ophalen. Haar fietsendraager bleek niet sterk genoeg voor onze fietsen. Maar ze had daar een kennis, waar we in een schuur onze fietsen konden stallen. Maandag komen we weer hier. Nu eerst een weekend bij Beret. Ze woont +- 30 km ten noorden van onze weg. Tot dan hadden we 48,3 km gefietst. Bij Beret hebben we lekker uitgeblazen, onze was in de wasmachine gedaan. Lekker vis, öring, gegeten met nodige ‘nubbar’ vooraf. Ondertussen was het ook gaan regenen. Hebben we ‘gemist’ op de fiets!! We hebben een huisje voor onszelf met fantastische lekkere bed, douche en een elektrische wc!

Dag 5 kl 9 på morronen stod vi nere på gatan med våra cyklar och alla väskor. Fredag 1 juli. Vi köpte fruktkvarg på ICA och cyklade ner till Storsjön. Över en mindre bro till Frösön. Efter 5 minuter började det regna. För första gången fick viplocka fram våra regnjackor. Men innan vi kommit fram till Frösö kyrka var det uppehåll. Vi hade finutsikt över Storsjön. På en hembygdsgård fikade vi. Sedan bar det iväg över ön. Efter +- 10 kom vi bron över till Rödön. Vi hittade Olavsleden. Ibland är der lite svårt att signalera vart leden går. Någonstans utefter vägen såg vi en älg kliva ute i skogen. Vi kom fram till ännu en hembygdsgård vid Näskott. Där fikade vi med en tut (klämma) med getost. Vi satt härligt i skugga. I solen var det för varmt. Efter en timmes paus cyklade vinpå en grusväg upp till Nälden. Där köpte vi Mygga till Chris. Myggen i Sverige gillar Chris. Mig gillar dom inte. Kl halv 3 var vi framme vid vägskälet som vi stämt träff med Beret. Hon kom halv 5. Visste vi. Vi åt lunch i en busskur. Det hade nämligen börjat regna igen. Cykelstället på Berets bil var alldeles för litet att transportera våra cyklar. Men Beret kände en farbror, Curt, som bodde alldeles där. Våra cyklar står nu i en lada hos Curt. Tills måndag morron. Färden gick nu vidare i Berets bil hem till henne i Västbyn, Offerdal. Hemma hos Beret blev vi installerade i ett eget hus med full utrustning. Härlig säng, dusch och – elektrisk! toilet. Men först fick vi jättegod mat, sillabit med nubbe och sedan öring med sallad och allt möjligt gott. Vi sov senare mycket gott.

One Reply to “S:t Olav”

  1. Eindelijk gerechtigheid: jullie ook een beetje regen:-) in dat ‘tropische’ land.
    Hmmm lekker met zalmforel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.