S:t Olav

Dag 10 wij zijn nu definitief op terugweg. Gisterenavond hebben we laat gegeten. Zeer lekker! En nogal prijzig. Ik had zeebaars met ontzettend lekkere groenten. Met heerlijk wijn. Chris had een flink stuk vlees( hij weet niet precies) maar wel lekker met 2 glazen van die dure wijn. Meteen op onze kamer sliep ik. Vanochtend was de keuze bij het ontbijt waanzinnig veel. Om half 10 waren onze tanden gepoetst, fietstassen op de fietsen. Eerst wat moeite om een brievenbus te vinden. Het is duidelijk een beetje uit de tijd om ansichtkaarten te schrijven en versturen. Maar dit waren de enige kaarten, die we van plan te versturen! Het weer prima. Een beetje fris maar droog. Helaas moesten we na 10 km een stukje op E14 fietsen. Na 37 km waren we in Mörsil. Fika in hetzelfde café als op heenweg. We hebben nu de fjällen, bergen met besneeuwde toppen verlaten. We gaan echter richting de oostkust. Na Mörsil op kleinere wegen. Maar de regenjassen en zelfs de broeken moesten toch aan. Niet erg geregend. Na 4 en een half uur waren we op overnachtingsadres, Wången. Eigenlijk een grote paardenfokkerij. Om 4 uur werd warm eten geserveerd. Voor ons ongewone tijdstip. Maar het was lekker en ze hadden lekker bier. We liggen lekker lui voor de Tv. Ik krijg veel informatie over wat er in Zweden aan de hand is. We moeten ook weten wat voor weer het wordt morgen. Dan gaan we naar Östersund.

Dag 10 nu är vi definitivt på återväg. Igår kväll åt vi fin, dyr, utsökt middag. Med vin. Jag åt havsaborre med mycket goda grönsaker. Chris åt hangmörad ryggbiff met 2 glas rödvin. Vi åt sent. Så när jag kom upp på vårt rum somnade jag bums. Imorse kunde vi välja på ett enormt frukostutbud. Kl. Halv 10 hade vi borstat tänderna, satt på alla cykelväskor på cyklarna. Först letade vi efter en brevlåda. Jag hade ju skrivit några vykort från Tännforsen. Det är tydligt att det är omodernt att skicka kort. Man appar, smsar mejlar nu för tiden. Vi cyklade nu österut. Lämnade fjällen med snö topparna. Efter 37 km var vi i Mörsil. Fikade på samma fjällkondis som på ditvägen. Fortfarande inget regn. Men sedan vi kört uppåt Bleckåsen fick vi ta fram regnkläderna. Inget spöregn tack och lov. Men regnkläderna isolerar också. Och man svettas inte i dom. Bra grejor! Efter 4 och en halvtimme kom vi till vårt övernattningsställe i Alsen, Wånga wärdshus. Vi har nyss ätit middag. Tidigt, redan halv 5. För oss ovanlig middagstid. Men det var mycket gott. Nu sitter vi framför TVn hoppas väderleken kommer. Jag ser mycket på TV vad som händer i Sverige. Kul! I morron bär det iväg till Östersund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.