S:t Olav

Dag 9 We zijn nu over de helft van onze fietstocht. Vanochtend regen. Dus we zijn laat op pad gegaan. Eerste plaats was Åre, dé ski-oord van Zweden. we hebben eerst ons hotel opgezocht. Blijkt een nogal luxe hotel, hotel Granen( Dennenboom). We konden ons bagage alvast stallen. Het was inmiddels wat beter weer. Dus gingen we op pad(lees fiets) naar Tennforsen. De grootste waterval van Zweden. Onze ‘keerpunt’. Op weg ernaartoe moesten we toch onze regenpakken aantrekken. Maar aangekomen bij Tännforsen was het zon en lekker weer. Daar foto’s van genomen. Prachtig regenboog over de fors. Bij het café hebben we fika met wafels met hjortronsylt. En 7 ansichtkaarten gekocht. Die moet ik nog schrijven en versturen. Om half 4 waren we terug in Åre. In het hotel lekker gedouched. En een biertje gedronken. Schone kleren aan. Vanavond gaan we hier eten. Zoals ik al zei; we zijn nu op terugweg. Nog 6 dagen in oostelijke richting, terug naar de auto, die in Selånger (bij Sundsvall) staat. Het weer is wat wisselvalliger geworden. We hebben goede regenkleding! Dus op alles voorbereid. Bij Tännforsen moesten we de groeten doen van Nanouk aan de beheerder van de camping aldaar. Maar de camping is opgedoekt.

Dag 9 Vi har nu cyklat hälften av vår tur. I morse regnade det. Så vi startade sent. Efter 16 km kom vi till Åre, Sveriges mest kända skidort. Vi letade upp vårt hotel. Ett lyxigt ställe. Fick lämpa av bagaget. Vi ville nämligen cykla fram och tillbaka tiil Tännforsen, Sveriges största vattenfall. Det var lite vanskligt med vädret. Men vi cyklade ändå iväg. Fick dra på regnkläderna. Men framme vid Tännforsen hade solen kommit fram. Där tog Chris naturligtvis massor av foton. Vi åt våfflor med hjortronsylt och köpte en hög vykort (som skall skrivas). Tillbaka till Åre hade vi vinden i ryggen. Vi har duschat, bytt till rena kläder. Druckit en öl i baren. Ikväll skall vi äta här. Och i morgon cyklar vi tillbaks i östlig riktning. Vädret är mer osäkert. Men vi har bra regnkläder.

4 Replies to “S:t Olav”

  1. Ja, ust det, där vid Tännfosen fanns också ngt ställe nära parkeringsplatsen. Men jag menade camping Ristafallet. Där kan man sitta på ngn uteservering (och äta våfflor) ovanför forsen. Den ligger cirka 40 km österut. Inte västerom Åre, utan (ciorka 18 km) österom Åre. Så ni kanske cyklar förbi campingen imorgon? Bra fikaställe?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.