Dag 2 – Hollywood

Na een goede nachtrust zijn we vandaag al om 6 uur klaarwakker. Ja zelfs Sipke die normaal niet voor 9 uur zijn bed uit is.

Om 8 uur gaan we een kopje thee drinken en is Sylvester bezig met het ontbijt. We worden gelijk omhelsd en begroet, waardoor je je zeer welkom voelt. Tevens is Sylvester van de complimentjes geven en ook al is het misschien oppervlakkigheid, toch vinden we dit geweldig. Na ons heerlijke ontbijt van scrambled eggs en een stukje zalm gaan we lopend naar de walk of fame. Dit is een klein uurtje lopen, maar het is droog en de zon schijnt al lekker.

Op de walk of fame zien we natuurlijk gelijk de roze sterren. Zodra we Johnny Depp zijn ster zien, moet er natuurlijk een foto gemaakt worden. Terwijl Sipke zijn fototoestel pakt, komt hij erachter dat het fotokaartje nog in de laptop zit en de reserve nog in de rugzak. Het zal ook weer eens niet zo zijn,

Johhny Depp

maar gelukkig komen we een winkel tegen waar we goedkoop een kaartje kunnen kopen.

Daarna kunnen we onze weg weer vervolgen op de walk of fame. Binnen een paar minuten komt er een man die sterrentouren verkoopt. We mogen mee voor de kids prijs en we zijn toch echte toeristen dus besluiten we dit te doen.

Met 12 andere mensen stappen we in het open busje en rijden we naar Beverly Hills. Hier krijgen we de sterrenhuizen te zien. Nou ja, sterrenhuizen. Vaak zie je niet meer dan een hek of hoge bomen, maar ja het gaat om het idee : ) We rijden ook nog een stukje door Bel Air om uiteindelijk aan te komen bij Rodeo Drive. Hier kunnen we uitstappen en een half uurtje door deze dure straat met al zijn merkwinkels lopen. We zijn de winkels maar niet naar binnen gegaan, want er zijn geen prijskaartjes in de etalages wat meestal betekent dat het te duur is voor ons.

Daarna wordt de weg vervolgd en komen we nog een aantal bijzondere gebouwen tegen die in films zijn gebruikt. Verder zien we ook nog het park waar George Michael met een man is betrapt en de straat waar Hugh Grant is betrapt met een prostituee. Kunnen we thuis toch zeggen dat we op die plekken zijn geweest : )

Na ongeveer 2 uur zijn we weer terug bij de walk of fame en besluiten we te gaan lunchen. We stoppen bij de eerste de beste burrito eettent. Hier bestellen we een burrito, die gelukkig een normale maat heeft waardoor we dit ook op kunnen. Daarnaast bestellen we nog wat te drinken. We krijgen gelijk een halve liter beker, dus vragen we maar of ze een kleinere beker hebben. Het antwoord van de man is echter: nee dit is de small size. we only have a bigger size. Oke, dan nemen we maar een halve liter.

Na deze lunch besluiten we nog naar Madame Tussauds te gaan. Eerst nog maar een keer pinnen, want met het uitgavenpatroon in LA is dit wel nodig.

Bij Madame Tussauds zien we een behoorlijk aantal levensechte poppen waarmee je allemaal op de foto kan. Dit doen we natuurlijk ook waardoor we weer een lading foto's erbij hebben. Rond half 3 besluiten we terug te lopen, want het begint nu toch wel erg warm te worden. Dan kunnen we nog even lekker bijkomen voordat we morgen naar Universal Studios gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.