Dag 3 Universal Studio’s

Vandaag al weer vroeg wakker. Uiteindelijk staan we om half acht op. Na weer een heerlijk ontbijt vertrekken we vandaag richting Universal Studio’s. Na het inpakken van alle benodigde spullen stappen we vandaag weer in de auto. Het is ongeveer een kwartiertje rijden en met de Tom Tom moet het lukken.

Gelukkig gaat dit ook goed en komen we rond half elf aan bij de parkeergarage van Universal Studios, genaamd de Frankenstein garage. Ach ja, what’s in a name.

Bij de ingang kun je je auto wegzetten en wordt deze voor je geparkeerd. Wat een luxe. Dit zouden ze in Nederland ook overal moeten hebben, vooral voor de mensen die niet zo goed zijn in parkeren : )

Hierna lopen we over de rode loper Universal Studio’s binnen. Het park ziet er erg goed uit. Eerst maar eens op zoek naar de rookruimte om het park rustig in ons op te nemen. De rookruimtes blijken terrassen buiten te zijn waar je ook nog eens lekker kan zitten. Dit is al weer een voordeel.

Hierna beginnen we bij The House of Horror, oftewel het loop spookhuis.

Dit blijkt nog aardig eng te zijn. Als je hier loopt, komt opeens Chuckie tevoorschijn die met een mes op je afkomt. Tevens loopt er nog een aap die naar je toekomt en moet je door plastic zakken met een soort lijken erin. Nadat we hier weer uitkomen, moet ik even bijkomen van alle spanning.

Na het bestuderen van de map gaan we naar Shrek 4D. Hierbij ga je in een zaal zitten met een brilletje op. Alles is levensecht en de stoelen bewegen ook nog eens mee.

Nadat we iets te drinken hebben gehaald, lopen we Spongebob tegen het lijf. Hij is aan het dansen en trekt me mee om ook te dansen. Ondertussen heeft Sipke een goede foto van Spongebob. Gelukkig kan hij geen foto maken van mij maken terwijl ik aan het dansen ben met Spongebob. Hiervan is dus geen bewijs : )

Na dit avontuur besluiten we om naar de studio tour te gaan. De wachtrij is hier 45 minuten, maar ja dit moet je meemaken. In een treintje gaan we op pad. Eerst komen we langs alle opname studio’s waar films en series opgenomen worden. Hierna gaan we door naar de huizen die in films en series worden gebruikt. Uiteindelijk komen we in een donkere loods waar we stil blijven staan en weer een 3d brilletje op moeten. Hier zien we King Kong met dinosaurussen. Je weet dat het nep is, maar toch blijft het spannend. We gaan daarna nog naar een loods waar een aflevering van Bones is opgenomen. Hier maken we mee hoe een tramongeluk in scene wordt gezet. Natuurlijk komen we ook nog langs Jaws en zien we de auto’s uit the Fast and the Furious een showtje geven en dan is na een uur de tour afgelopen. Hier zijn we het snel over eens. Als je in Universal Studio’s bent moet je dit meemaken.

Na een lunch begint de animal show. Hierin zien we getrainde dieren uit series optreden. Dit is ontzettend komisch. Na deze leuke show zijn we op tijd om naar de show van de special effects te gaan. Hier laten ze zien hoe de special effects tot stand komen, wat erg gaaf is.

Na dit alles besluiten we om alleen nog naar water world te gaan.

Hier doet men allerlei stunts in en om het water. Gelukkig zijn we zo slim geweest om op de bankjes te gaan zitten die niet nat worden.

Al met al was dit een ontzettend leuke afsluiter van onze dagen in LA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.