Onze eerste echte dag in New York

Na een nachtje slaap en een aantal keer wakker te zijn geweest zijn we er zo goed als klaar voor om deze stad te ontdekken. We beginnen natuurlijk bij Starbucks om hier koffie/thee te halen en muffins. Na ons ontbijt besluiten we om vandaag met de musea te beginnen. Hiervoor dienen we eerst met de metro te gaan. We kopen een metrokaart voor zeven dagen, zodat we onbeperkt kunnen reizen.

Onze eerste stop wordt het American Museum of National History. Nadat we hier binnen zijn komen we eerst in de zaal met dieren. DIt blijken echte dieren te zijn die zijn opgezet. Dat had ik natuurlijk weer eens niet door. Dit is wel indrukwekkend vooral omdat ze zo groot zijn. Het museum zelf blijkt ook erg groot te zijn en de plattegrond niet erg duidelijk. Uiteindelijk gaan we naar de bovenste verdieping waar de dinosaurussen zijn. Hier zien we natuurlijk ook T-Rex. Verder komen we langs diverse dieren, maar dit museum is te groot voor de tijd die we hier doorbrengen.

Eenmaal buiten gaan we natuurlijk een hotdog eten aan de weg. Deze blijken ook nog eens lekker te zijn. Het volgende museum wordt het Guggenheim en hiervoor kunnen we door Central Park wandelen. Het weer is gelukkig goed, waardoor we lekker wandelweer hebben. Na een behoorlijke wandeling zien we in de verte het aparte gebouw van het Guggenheim. We lopen naar binnen en het gebouw ziet er van binnen ook erg mooi uit. Het loopt in bogen waardoor je helemaal naar boven kunt lopen. Helaas hebben we ook al snel door dat we geen kunstmensen zijn en dat dit museum eigenlijk niet aan ons besteed is. Gelukkig hebben we een New York pas waardoor we hier verder geen aparte entree voor hebben betaald. Nadat we hier ook nog naar het toilet zijn geweest, wat ook een erg aparte vorm heeft en niet erg handig is, besluiten we om naar het museum of modern art te gaan. We lopen weer een stuk terug en gaan naar binnen bij het MOMA. Dit is toch weer iets heel anders dan het Guggenheim, maar nog steeds niet aan ons besteed. We gaan in de grote zaal zitten om naar de kunstwerken te kijken, maar besluiten om toch maar eerst wat te gaan drinken. We zien nog wel een muziekzaal waar ze leuke muziek hebben, maar verder houden we het hier snel voor gezien.

Daarna op naar Niketown. Sipke slaagt erg snel voor nieuwe Nike's, maar voor mij hebben ze helaas niets. Ingrid en Danielle slagen hier ook voor schoenen en daarna kunnen we terug naar het appartement.  We stoppen nog even bij Wendy's om eten mee te nemen. We bestellen hier hamburgers en salade bij een erg chagrijnige dame. Nadat ze ook nog eens de milkshake was vergeten waarvoor we weer terug moesten kunnen we eindelijk terug naar ons appartement. Hier komen we er snel achter dat Wendy's niet het meest ideale eten heeft. Het was niet erg lekker.

Na het eten kunnen we even heel snel opfrissen, want we moeten naar de wedstrijd van de Yankees. Nog even met de metro en dan stappen we uit bij het stadion. Het is hier al lekker druk. We besluiten om allemaal een Yankees petje te kopen zodat we er toch een beetje bij horen. In het stadion zoeken we ons plekje en blijkt dat we mooi droog zitten mocht het gaan regenen.

In het stadion hangt een groot scherm waar alle spelers op worden getoond en dan is het tijd voor het volkslied. Dat hebben we dan ook gelijk meegemaakt. Daarna begint de wedstrijd snel en hebben we de spelregels aardig snel door. Het gaat er hier wel wat anders aan toe dan bij voetbalwedstrijden in Nederland. Alle supporters zitten door elkaar en het is een erg gezellige boel. Vooral als we een paar jongens achter ons hebben die beginnen met Canada go home. (de Yankees spelen tegen de Toronto Blue Jays.) Als de spelers wisselen is er ook entertainment tussendoor met muziek of een quiz. Je moet wel goed opletten, want voordat je het weet is de wedstrijd al weer bezig.

Uiteindelijk staan de Yankees achter en hebben ze weinig kans om nog te winnen, dus besluiten we om op te stappen. We zijn erover eens dat als je in New York bent dit erg gaaf is om mee te maken. Het is leuk om te zien en de sfeer is super.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.