Onze tweede dag in NY

Vandaag nog een beetje moe. We zijn begonnen met ontbijten en wilden naar Ellis Island. Maar ja we hebben in de souvenirwinkel te lang geshopt waardoor we hier geen tijd voor hebben. De man van de souvenirwinkel was ook erg blij met ons, aangezien we veel hebben gekocht. We hebben hier nog wel wat kunnen afdwingen en uiteindelijk een shirt, een aansteker en twee sleutelhangers gratis gekregen. Om 12 uur besluiten we om de metro vast te pakken omdat we om half drie de tour Heroes of Groundzero hebben. We stappen uit in Soho en lopen een beetje rond. We gaan de Brooklyn Bridge op en daarna zoeken we iets waar we kunnen eten. Uiteindelijk komen we in een elektronicazaak waar ze een broodjeszaak hebben. Nadat we hier hebben gegeten lopen we naar de St. Patrick's Chapel waar de tour gaat beginnen. We beginnen achter de Chapel waar we uitzicht hebben op de bouw van de nieuwe toren op de plek waar ooit de Twin Towers stonden. Onze gids verteld een lang verhaal waarin de impact van de aanslag in 2001 erg duidelijk wordt.

Verder lopen we naar het nieuwe World Trade Center en krijgen we nog meer verhalen te horen.
 Dit alles is erg indrukwekkend en we zijn dan ook blij dat we deze tour hebben gedaan.

We gaan weer terug met de metro en stappen uit op Times Square. Volgens mij ben ik de enige die dit geweldig vindt met alle lichtjes en drukte. We stappen over op de volgende metro en gaan nu eerst terug naar ons appartement. Hier hebben we nl. nog een probleem, aangezien de wc is verstopt. Sipke gaat eerst maar de ontstopper gebruiken en gelukkig is het probleem dan opgelost en kan iedereen weer naar het toilet.

Nu nog even een verse pizza halen zodat we goed kunnen eten en kunnen uitrusten voor morgen.
Want ja, morgen gaat het dan toch echt gebeuren. Hiervoor zijn we in eerste instantie naar New York gegaan. We gaan de Five Boro bike tour fietsen van bijna 70 km. Hopelijk hebben we morgen niet teveel zadelpijn : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.