Rondreis 2013 Dag 6

Vandaag gaan we de smoky mountains verkennen.

We rijden eerst naar het visitor center zodat we kunnen bekijken wat we willen gaan doen. We besluiten om naar de Laurer falls te gaan. We rijden een klein stukje en komen bij de parkeerplaats. Er gaat net iemand weg dus we hebben mazzel. We moeten ongeveer drie kwartier lopen over een voetpad wat flink omhoog gaat met gevaarlijke steile afgronden. Als we aankomen bij de waterval is het de wandeling wel waard. Ontzettend mooi.


Na de wandeling terug vinden we het tijd voor de lunch. We rijden terug naar ons hotel en lopen naar de mellow mushroom voor pizza. Voor ongeveer 2 euro krijgen we hier een groot glas drinken met refill. Als we klaar zijn vraagt ze of we een beker mee willen. We denken dat is handig, kunnen we ons overgebleven drinken in gieten. Maar nee hoor als we de bekers krijgen zit hier weer een vol glas drinken in. Dus voor nog geen 2 euro kun je 1,5 liter drinken : )
Om de lunch er weer af te lopen gaan we terug naar het park. Hier willen we een hele mooie boswandeling maken. Er komen net mensen terug die zeggen dat er een beer zit. Ja, moet je net mij hebben. Ik ga met angstzweet het bos in, terwijl Sipke met de camera in de hand hoopt dat we een beer tegenkomen. Na een uurtje lopen zijn we weer bij de parkeerplaats en gelukkig geen beer tegengekomen. Al met al was het wel een prachtige wandeling.


Hierna gaan we nog de autoroute doen. Deze gaat over een eenbaansweggetje omhoog met veel mooie uitzichten. Sipke geniet en ik denk waarom heb ik deze route ook al weer voorgesteld. En ja ik weet van mezelf dat ik een schijterd ben. Gelukkig hebben we ook veel stukken waar ik echt kan genieten van het uitzicht.
Op een gegeven moment zijn we al redelijk beneden en horen we een sirene. We zeggen nog tegen elkaar : het zal toch wat zijn als hij hier langs moet. Je kan namelijk geen kant op zolang je geen parkeerplaats tegenkomt. (Verkeer mag ook maar 1 kant op)
Maar ja hoor, hij moet er langs. Gelukkig komen we een parkeerplaats tegen, dus kan hij erlangs. Verderop zien we hem staan met een groepje mensen. Ik krijg gelijk een Bones gevoel dat er misschien wel een lijk is gevonden. Sipke vindt natuurlijk weer dat mijn fantasie op hol slaat.
Na terugkomst bij het hotel gaan we nog even het stadje in. Sipke koopt een erg cool shirt. We gaan ook nog avondeten bij TGIF met een heerlijke corona erbij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.