Roadtrip 2014 dag 16 Oahu

Dag 16

Vandaag gaan we naar het polynesian cultureel centrum. We ontbijten goed zodat we er vandaag tegen kunnen.
We rijden Honolulu uit en gaan dan op weg naar het oosten. We rijden een mooie weg en zijn dan mooi op tijd bij het centrum.

IMG_1080.JPG
We hebben ambassador tickets geboekt en zijn met een groep van ongeveer 12 mensen. We hebben een hele leuke gids, die ons eerst een voorstelrondje laat doen zodat we elkaar een beetje leren kennen.

IMG_1081.JPG

Dan gaan we op weg naar het eerste dorp. Dit is Samoa. Hier leren we vanalles over de cultuur en zien we een show waar ze vuur maken en kokosmelk uit een kokosnoot halen. Heel leuk om te zien. Ondertussen is het wel erg warm, dus tijd voor wat te drinken en op naar het volgende dorp. We komen nu bij Altearoa (Nieuw Zeeland) waar we ook een show te zien krijgen.
We lopen ook nog door Fiji.
Dan is het tijd voor de optocht. Bij het water komen alle dorpen met een boot langs. Erg leuk om te zien.

Na de optocht staat onze gids ons op te wachten voor het eiland Tongo. Hier wordt een show opgevoerd waarbij er drie mannen uit het publiek worden gekozen. Ze krijgen de naam waar ze vandaan komen, Canada, Alabama en China. Ze dienen alles na te doen. Canada zorgt ervoor dat we niet meer bijkomen van het lachen, Alabama doet ook erg leuk mee en China is geweldig. China verstaat er niets van, waardoor de tranen over onze wangen stromen tijdens deze show.

We lopen verder naar Tahiti, waar we een bruiloftsceremonie te zien krijgen. Ondertussen is het al vier uur en begeven we ons naar de boten. Hier maken we nog een foto (Sipke is ondertussen de fotograaf en mag foto’s van iedereen maken).
Dan varen we naar de entree van het centrum en krijgen we nog wat uitleg van onze gids. Hierna is het tijd om te gaan eten.
We gaan naar een luau waarbij we lekker vooraan zitten en alles goed kunnen zien. We zitten aan tafel met twee mensen van onze groep en is erg gezellig.

Iets voor zessen besluiten we het eten te verlaten, zodat we op tijd zijn voor de film. We krijgen in het Imax theater een mooie film te zien met de natuur die Hawaii rijk is.
De film is rond kwart over zes afgelopen, waardoor we nog mooi op tijd zijn voor de backstage tour van de show die we vanavond gaan zien. We worden hierbij rondgeleid door het theater en langs de oefenruimtes.

IMG_1082.JPG

IMG_1083.JPG
Dan is het tijd voor de show. We hebben mooie plekken en kunnen alles goed overzien. Het is een show waarbij de eilanden met hun tradities aanbod komen met op het eind een geweldige vuurshow.

IMG_1084.JPG
Na de show is het tijd om ons hotel weer op te zoeken. Het is 1 weg terug naar ons hotel, welke dan ook erg druk is. En dat zul je net zien, is er een ongeluk gebeurd. Hierdoor moeten we een stukje binnen door rijden. Volgens mij is het nog nooit zo druk geweest op dit weggetje, maar uiteindelijk komen we wel weer bij ons hotel. Het was een lange dag, maar we hadden dit niet willen missen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.