Roadtrip 2014 dag 20 Maui

Vandaag staan we al om zes uur op en rijden we naar Paia. Hier gaan we eerst tanken, waarbij Sipke de tank laat overlopen. Hij dacht dat er nog wel een paar liter in kon, maar helaas.
Tevens kopen we een cd van the road to Hana. Deze cd vertelt ons de hele weg waar we kunnen stoppen en wat we zien onderweg.
Zodra we de weg van 600 bochten en heel veel bruggetjes gaan rijden, begint het te regenen. Maar goed dat we de kap nog dicht hebben.
We rijden door een ontzettend mooi gebied met veel begroeiing. Het is nu nog lekker rustig, dus we besluiten in 1 x door te rijden naar Hana, zodat we op de terugweg de stops kunnen maken.
Na ongeveer twee en een half uur komen we aan in Hana. We willen hier koffie gaan drinken, maar het ontbijt is afgelopen, dus de tent gaat dicht. Tot overmaat van ramp begint het ook nog eens keihard te gieten. Gelukkig is het na een kwartier voorbij. We gaan nog even plassen (dat kan gelukkig wel) en we beginnen aan de terugweg.
De eerste stop is een heel mooi zwart strand met natuurlijke grotten.
We rijden weer verder en komen bij een tentje waar we macaroni met kaas gaan eten.
We zitten best wel hoog in de bergen, maar gaan een zijweg in waarbij we bij een mooie baai komen.
We rijden ook nog langs watervallen en prachtige uitzichten. Ook al is de weg hoog, ik vind het niet eens eng.
We zien wel dat het steeds drukker wordt aan de andere kant van de weg, dus we zijn blij dat we zo vroeg zijn gegaan.
Vlakbij het beginpunt gaan we nog een keer plassen en komen we een gids tegen. Hij vertelt ons nog wat om de omgeving en als het begint te regenen gaan we weer op pad. Het regent de hele dag met wat onweer, maar gelukkig kunnen we nog heel veel zien. Alleen met open kap rijden is niet echt een optie.
We stoppen ook nog bij Hookipa om naar de surfers te kijken.
Als we rond drie uur weer terug zijn, doen we even lekker rustig aan. ‘S avonds gaan we weer naar Laihana. Hier gaan we heerlijk eten aan het water. In de verte zien we een ander eiland liggen waar het flink onweert. Geweldig gezicht is dit.

IMG_0039.JPG

IMG_0041.JPG

IMG_0040.JPG

IMG_0042.JPG

IMG_0043.JPG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.