Twaalfde dag Trondheim

Vanochtend dus vroeg op. Toen we in Trondheim op straat stonden was het even over acht. Niets was nog open. We vonden een winkelcentrum en zie daar was er Wifi. Later bleek dat overal in Trondheim had je Wifi. Ik heb heel veel blogberichten zitten invoeren. Hoofddoel voor deze dag was de Nidaros dome bekijken, de grote kerk van heilige Olav( leefde ongeveer 900) hij werd christen in Engeland en daarna moest heel Noorwegen christen worden. Na zijn dood werd hij heilig verklaard. Nog vandaag zijn er vele pelgrimswegen uit heel Europa leidend naar Trondheim. Er werd namelijk een kerk, de Nidarosdom, gebouwd boven zijn graf. We kozen voor guided toer in het Engels, leuke gids. In de kerk bevinden zich twee bijzondere orgels, een barokorgel gebouwd door Wagner uit de 16 e eeuw. Nog volledig in takt. Veel later is een tweede orgel gebouwd door ene Steinmeyer. Even ná onze rondleiding werd gespeeld op de barokorgel, drie stukken van Bach. We zagen de organist van schuin onder. Zijn benen zwengelde als op een harlekijn, toen hij de trappers bediende. Na de Dom bekeken we een stuk oude stad, we aten lunsj – op z’n noors. En dan was het tijd om het station op te zoeken. Ik zit nu in de trein naar Zweden, Östersund, waar onze laatste hotelovernachting wacht.

   
    

   

4 Replies to “Twaalfde dag Trondheim”

  1. Wat hebben jullie veel moois gezien, supergaaf! Leuk gedaan al die foto’s met verslag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.