Dag 7 Jasper

We leven nog!!! Het was wel een beetje warm op de kamer, maar ach.We gaan eerst lekker ontbijten met blueberry pancakes in een diner waar ze met de koffiepot langs blijven komen.

Dan rijden we door naar Mount Edith Cavell. Hier komen we om 10 uur aan en het is nog lekker rustig. We wandelen naar de glacier en hebben een geweldig uitzicht. 

  We besluiten om nog een stukje hoger te lopen, alleen wordt dit stukje een hele wandeling. Het uitzicht wordt namelijks alsmaar mooier. We komen op 2120 meter en het lijkt wel alsof het onweert. Dit blijkt een stukje ijs te zijn wat naar beneden stort. Wat een lawaai, maar zo mooi om te zien.

  
We zien ook nog een paar marmotten en zeggen al tegen elkaar: ” zul je net zien, komen we geen beer tegen, maar hebben we wel marmotten gezien”

  
Na een fikse wandeling gaan we terug. Blij dat we zo vroeg zijn gegaan, want het is nu een heel stuk drukker.

Tijd voor de lunch. We gaan naar dezelfde diner als vanochtend en bestellen een paar eieren. 

Na een goede lunch rijden we naar Maligne lake. Hier maken we een korte wandeling. We zien hier een chipmunk die we goed op de foto kunnen zetten.

  We komen ook nog langs Medicine lake. Dit meer staat erg droog en apart om te zien. Daarnaast is bijna een heel bos afgebrand.

We rijden verder naar Maligne Canyon om nog een wandeling te maken. We hebben afgesproken om tot de vierde brug te gaan, maar we komen tot brug vijf. We gaan over het pad voor de paarden terug, waardoor we nog meer uitzichten hebben. 

   

 Als we terug zijn, blijkt dat we vandaag meer dan 12,5 km gewandeld hebben en voelen we ons heel sportief. We gaan nog even lekker eten om daarna van onze Heineken te genieten bij de cabin.

2 Replies to “Dag 7 Jasper”

  1. Watm mooi daar en gaaf dat jullie de marmotten & chipmunk hebben gespot. Heel veel plezier op jullie verder avontuur!! Xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.