Dag 11 Banff – East glacier

Vandaag vertrekken we helaas met regen. Het is een stuk rijden naar East Glacier, dus wordt het vooral een reisdag.

Vlak voordat we de grens overgaan, krijgen we ook te maken met mist. We zien geen hand voor ogen. En nee, het is niet zo dat de voorruit zo smerig was ????

  
We staan even stil bij de grens voor een aantal vragen en mogen dan de USA weer in.

De mist klaart gelijk op en we rijden nu door Montana. Een mooi landschap en gelukkig is het nu droog, maar wel koud.

We rijden eerst naar Many Glacier, maar hier regent het weer. We hebben nu niet zo’n zin in een wandeling, dus besluiten een stuk te rijden. Onderweg zien we een aantal mensen stilstaan, dus gaan we even kijken. Er blijken een paar grote elanden te lopen die we proberen te fotograferen.

Daarna rijden we door naar onze overnachtingsplek. Langs de route staan weer een paar mensen stil. We rijden er voorbij en zien dan een bruine beer. We keren om en hebben nu goed zicht op de beer. In heel Canada geen wild gezien, maar nog geen paar uur in Amerika en eindelijk onze beer.

  
We zijn helemaal blij en rijden de laatste paar kilometers. We gaan nog even over een lekkere hoge weg, wat Sipke natuurlijk geweldig vindt. De TomTom had een andere weg aangegeven en had ik nu maar een keer naar dat ding geluisterd. Gelukkig komen we heelhuids bij onze overnachtingsplek aan.

Ik had hier een cabin voor twee personen geboekt, maar we mogen in het oudste huis van East Glacier slapen. Hier kunnen wel acht personen slapen, zo groot is het. En ik krijg nog een gedeelte van mijn betaling terug aangezien we in het off season zitten. 

 ‘S avonds gaan we nog heerlijk eten bij een diner waar we eerst wat warms als drinken bestellen.

 Als toetje nemen we ook nog de bosbessentaart, die hier erg geliefd is. Terug in ons grote huis kijken we nog even tv en als ik moet plassen voordat we naar bed gaan, loopt Sipke nog even met me mee. In zo’n groot oud huis vind ik het toch wel een beetje eng ????

2 Replies to “Dag 11 Banff – East glacier”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.