Dag 12 East Glacier – Missoula

Vandaag als we vertrekken is het droog, maar wel koud. We hopen dat we het vandaag een beetje droog houden. We rijden eerst naar de ingang van het park en kunnen gelijk een foto van het bord maken. Maar wat is het koud…..Als we het park binnenrijden zien we dat de going to the sun road helemaal open is. Dat is mooi, want deze willen we graag rijden. Doordat er brand is geweest, kunnen we helaas niet alle stops maken, maar we zien wel wat een recente brand kan aanrichten.

We rijden naar het uizichtpunt van wild goose island en stappen uit om een foto te maken. Het is weer begonnen met regenen en het waait nu ook stevig, dus we blijven niet te lang staan.

Als we doorrijden naar Logan Pass begint het te hagelen en sneeuwen. Boven aangekomen rijden we tevens door een wolk waardoor we bijna niets zien en dat op het hoogste punt ????

We vinden gelukkig de parking, maar wat was ik nu blij geweest met handschoenen en een hele dikke jas. Gelukkig hebben we onze mutsen mee. We zien zelfs mensen in korte broeken lopen. Die zullen het helemaal koud hebben.

We wilden hier een wandeling maken, maar als we een stukje hebben gelopen, keren we toch maar om. Volgens mij is het gewoon rond het vriespunt, maar we zien wel eindelijk sneeuw deze vakantie.

   
   
Als we wegrijden is de wolk gelukkig weg, maar de hagel nog niet. We rijden verder en ik ben blij dat we van Oost naar West rijden zodat ik niet aan de afgrond kant zit. Het uitzicht is prachtig, maar door de wolken zien we niet alles.

  Eenmaal naar beneden gereden wordt het gelukkig droger en warmer. We maken hier een stop om de trail van de Cedars te lopen. Dit voert door een bos met een mooie waterstroom.

   
 We komen onderweg ook nog twee elanden tegen.

  
Hierna stoppen we bij Lake McDonald om een bak warme koffie en choco te halen, zodat we even kunnen opwarmen.

We rijden verder langs het meer en aan het eind stoppen we om nog even van het uitzicht te genieten.

  We rijden het park uit op weg naar Missoula en we krijgen nu zelfs een zonnetje te zien. Echt warm wordt het niet, maar het is in ieder geval droog.

Vanochtend bij het uitchecken hebben we nog de tip gekregen om naar National Bison Range te gaan. Dit is vlakbij Missoula en we besluiten om dit park aan te doen.

  Er zijn meerdere wegen, maar de mooiste is een gravelweg de bergen in. Ik strijk over mijn hart en we gaan deze rijden. Doodeng vind ik het natuurlijk, maar we zien wel bizons en een bighorn sheep. Bovenaan is een uitzichtpunt, maar ik zweet zo erg dat ik hier liever niet wil stoppen. Op de weg naar beneden doe ik af en toe mijn ogen maar dicht en ik ben dan ook blij dat we beneden zijn. Hier zien we nog herten, antilopes en een bull bison. Als laatste krijgen we nog een hele groep elanden te zien. Al met al een hele geslaagde dag met mooie wegen voor Sipke en heel veel wild.

Als we het park uitrijden staan langs de weg ook nog bizons. We hadden het park heel niet hoeven in te gaan????

Als we bij ons hotel aangaan, kunnen we eindelijk weer eens bij de Cracker Barrel eten en tegenover het hotel zit de Starbucks. Vanavond op tijd slapen, want morgen gaan we naar Yellowstone. Er wordt regen, sneeuw en thunderstorms verwacht, maar ja dat maakt het wel lekker afwisselend ????

One Reply to “Dag 12 East Glacier – Missoula”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.