Dag 15 – Yellowstone

Vandaag zou het volgens de berichten droog blijven. Het is nog wel lekker fris buiten, rond het vriespunt. Onze veranda is gewoon glad, maar het zonnetje komt er door. Na weer een heerlijk ontbijt en met onze bestelde lunchbox gaan we op pad met als einddoel Old Faithful. We rijden eerst een zelfde stuk weg als gisteren, welke er vandaag heel anders uitziet met zon. Ons eerste stoppunt is bij de Mud Volcano. Het is allemaal erg mooi, maar het ruikt allemaal naar rotte eieren ????We lopen hier weer een stukje en zien weer veel moois.

Daarna gaan we naar de West Thumb Geyser basin. Dit basin is klein, maar ligt heel mooi naast Yellowstone lake. We lopen hier het rondje. De blog begint een beetje saai te worden, maar ook dit is weer geweldig mooi. Dit park is iets wat je moet zien en beleven.

   

  

 Bij de auto aangekomen gaan we eerst lunchen. Dit doen we wel in de auto, want buiten stinkt het nogal????

Na onze lunch rijden we verder naar Old Faithful. We zijn mooi op tijd en hoeven maar even te wachten voordat hij begint te spuiten. 

  Daarna rijden we een stukje naar boven, maar we worden even opgehouden door een grote bizon die voor onze auto langsloopt.

We komen bij het midgeyser basin. Hier is de grand prismatic spring die ik heel graag wil zien. We lopen het rondje maar er is heel veel waterdamp. Hierdoor is hij wat minder te zien, maar nog steeds indrukwekkend. We gaan ook nog naar twee andere basins. Daarna is het tijd om in te checken bij de Old Faithful inn. Dit is het oudste hotel van het park. 

  Nou als we dachten dat we de afgelopen overnachtingen een klein queenbed hadden, dan hebben we ons vergist. We hebben nu een queenbed welke nog kleiner is. 

We gaan in het park nog een lekkere kleffe hamburger eten en daarna een mooie wandeling tussen de geysers maken. 

  We hebben het nu erg koud, maar als we tegen 8 uur nog een bakkie willen doen, komen we bedrogen uit. Er is nergens koffie en thee te krijgen ???? Dan maar wat fris kopen.

Rond 9 uur gaan we nog een keer bij Old Faithful kijken. Het is nu een stuk rustiger en we hebben een geweldige sterrenhemel. Als hij uitbarst is dit nog mooier dan vanmiddag.

We gaan weer lekker op tijd slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.