Dag 14 Yellowstone

Vandaag begonnen we met regen. Gelukkig weten we nu hoe onze verwarming aangaat, waardoor onze cabin een stuk aangenamer is geworden. We gaan eerst maar eens ontbijten. Bij de ontbijttent kunnen we ook een lunchbox bestellen en we besluiten deze te nemen. Rond 10 uur staan we bij de ingang van het park in de file. De weg die we wilden rijden is helaas dicht, maar ach dan nemen we een iets andere route. Gelukkig hebben we al een stuk van de noordkant gezien. We rijden eerst naar het norris geyser basin. Aangezien we niet weten of we hier op de terugweg langs komen, besluiten we hier de trail te gaan lopen. Op de parkeerplaats aangekomen is het gelukkig droog. We lopen de beide loops en zien veel mooie dingen hier. Dit doet je beseffen dat je op een vulkaan rond loopt. 

   

  

  

  

 Na de wandeling besluiten we onze lunchbox te openen en eerst ons broodje te eten. Boven verwachting is deze erg lekker. We hebben ook nog een lekker appeltje, een flesje water, zakje chips en nootjes met m&m’s. Wij komen de dag zo wel door.

We rijden verder naar Canyon village en nemen een weggetje tussendoor, waarbij we bij een mooie waterval uitkomen. Onderweg zien we ook heel erg veel stoom overal vandaan komen. Geweldige gezichten. 

Onderweg zien we ook weer elks en een paar bizons. 

Aangekomen bij Canyon village halen we eerst een poncho, want het regent nog best vaak. Sipke zijn schoen blijkt kapot te zijn, dus halen we ook nog een paar mooie warme elandsokken. 

Nu nog een kopje koffie en thee en we kunnen weer op pad. We rijden eerst de north rim. We komen bij een waterval en hier kunnen we ook naar beneden lopen. Het is droog, maar ik durf het toch niet, dus genieten we van het uitzicht. We rijden verder naar de grand canyon van Yellowstone en wat een uitzicht heb je hier. We willen ook nog naar inspiration point,maar deze weg is helaas gesloten. 

  Dan maar terugrijden en de south rim rijden. Eerst rijden we naar artist point, vanwaar we een ander uitzicht op de canyon hebben. Daarna rijden we naar Uncle Tom’s Trail. Het is nog steeds droog, maar met deze wandeling moeten we een stukje lopen om daarna 328 treden naar beneden te gaan. Ik weet niet zeker of ik het durf, maar doe het toch. En ik ben blij dat ik het gedaan heb. We staan nu een stuk lager in de canyon, maar hebben een prachtig uitzicht op de waterval.

  Naar boven vind ik een stuk minder eng, maar is wel een stuk zwaarder. We zitten hier ook nog eens op meer dan 2000 meter hoogte. Helemaal uitgeput kom ik boven, maar we hebben het weer gered.

  De laatste wandeling met iets minder treden doe ik dan ook nog maar. En weer worden we beloond met een mooi uitzicht. De poncho hebben we niet nodig gehad, maar ja beter hem bij je hebben dan er om verlegen te zitten.

Ondertussen is de lucht donkerder geworden en we moeten ook nog een behoorlijk stuk terug rijden. We gaan dezelfde weg terug en ik ben blij dat we op tijd vertrokken zijn. Het begint weer te regenen en te sneeuwen en we krijgen ook nog onweer onderweg.

Als we terug zijn bij onze cabin het is inmiddels 6 uur geweest. We besluiten te gaan eten bij de buffalo bar. Hier bestel ik de buffalo taco, want ik ben nu wel benieuwd hoe dat beest smaakt. Het is erg lekker en we delen ook nog de Naughty girl, een toetje.

Na deze enerverende dag gaan we op tijd ons bedje in, zodat we morgen weer genoeg energie hebben. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.