Dag 2 Scottsdale – Tucson

Na een goede overnachting en goed ontbijt zijn we klaar om ons eerste stuk roadtrip te maken. We vertrekken rond acht uur ( ja we waren redelijk vroeg wakker ???? ) naar Biosphere 2. Dit ken ik van de film Biodome waar men opgesloten zat, maar de werkelijkheid is natuurlijk anders. Ze doen hier verschillende testen met verschillende klimaten. We doen hier een tour en komen in het regenwoud en de woestijn waar ze onderzoeken doen voor als er bv bijna geen water is.

Na deze interessante rondleiding gaan we een plek zoeken om te lunchen. We komen uit bij Olive Garden. Hier zijn we nog nooit geweest, dus moeten we proberen. De lunch smaakt prima en we kunnen onze weg vervolgen naar Tucson. Aangezien we redelijk op tijd zijn, kunnen we naar het Pime air museum.

Nou, dat heb ik geweten. Het was alsof Sipke als een kind in de snoepwinkel liep. Er staan hier ontzettend veel vliegtuigen opgeslagen,waaronder uit de 2e wereldoorlog. Mijn kennis van geschiedenis is natuurlijk veel slechter dan die van Sipke. Hij kent gewoon veel vliegtuigen dat ik me weer afvraag hoe hij deze kennis allemaal heeft.

Na een tijd komen we bij de blackbird. Deze wil Sipke heel graag zien ( ik had er nog nooit van gehoord). We krijgen uitleg van 2 vrijwilligers die er heel veel van weten. Ondertussen leer ik weer bij over de geschiedenis. Na meer dan een half uur nemen we nog een paar foto’s om daarna onze rit te vervolgen naar onze overnachtingsplaats. We hebben het idee dat we in de middle of nowhere komen. Als we het hebben gevonden zien we een heerlijke rustige plek. We worden begroet door de eigenaresse. Hierna maken we nog een wandeling door de tuin en gaan we eten bij Saguaro corners. In de avond gaan we in onze prive jacuzzi genieten van de sterrenhemel zodat we morgen relaxt naar de westkant van Tucson kunnen gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.