Dag 4 Port Angeles

Vandaag gaan we op walvissentocht. Na het ontbijt gaan we op tijd naar het stadje toe. Helaas regent het wel, maar ja kan ik in ieder geval mijn nieuwe jas aan. We zijn met een kleine club, dus dat scheelt. We varen eerst een stuk het water op. Aan het begin zien we zeehonden. Daarna zien we een zeeleeuw die een jonge haai opeet. We zien ook nog dolfijnen. Als we verder het water op zijn, gaat de boot langzamer varen. Nu zien we een bultrug. Dit is erg gaaf om te zien. We staan wel in de zeikende regen, maar dat mag de pret niet drukken. We zien hem een paar keer boven het water en uiteindelijk zien we zijn staart als hij onder water verdwijnt.

​We varen weer verder en komen dan een grote groep killer whales (orka’s) tegen. Ze blijven naar boven komen en we zien er meerdere tegelijk aan beide kanten van de boot. Wat een mazzel dat we dit allemaal zien. Op onze camera hebben we geweldige foto’s kunnen nemen, maar gelukkig hebben we op onze telefoon ook foto’s. 

Na dit geweldige avontuur varen we terug naar de haven. 

Op de boot zijn we nog in gesprek geraakt met een stel. Ze zagen dat we uit Nederland kwamen door Sipke zijn vest. (Hier staat the Netherlands op). We hebben tevens hun emailadres gekregen, mochten we ooit weer in de buurt komen.

Na de boottocht gaan we eerst even terug naar het hotel. We besluiten om alvast naar het visitorcenter te gaan om onze wandelingen voor de aankomende dagen te bekijken. Daarna gaan we eten bij de Thai die goed staat aangeschreven op Tripadvisor. Blij dat we hier voor hebben gekozen, want het is heerlijk eten. We nemen ook nog een toetje. Sipke neemt kokosijs en ik neem zoete kokosrijst met mango. Erg apart, maar wel lekker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.