Dag 10 Troutdale – Bend

Vandaag gaan we richting Bend. Door de bosbranden bij de Columbia River Gorge hebben we besloten via Mount Hood te rijden. Overal zie je rook in de lucht en je ruikt het goed. We gaan bij een bos eerst een simpele, maar mooie wandeling doen.


Hierna rijden we verder richting de Timberline Lodge. Dit is een behoorlijk stuk omhoog. Tijdens het rijden zien we mount hood al liggen en daar hebben we mazzel mee. Boven aangekomen zien we in de vallei niets, maar de berg voor ons gelukkig wel.


Dan gaan we natuurlijk ook nog even de voorkant van het hotel bekijken, want deze is gebruikt in de film the shining.


We rijden weer terug en besluiten in een stadje bij de grote M te gaan eten. Kan nooit mis gaan. Na een lekkere Quarterpounder kunnen we onze weg weer vervolgen en gaan we naar Smith Rock State Park. Hier is het een stukje warmer en besluiten we de river trail te lopen. Echter moeten we hiervoor wel eerst naar beneden. Dus dat wordt weer even handje vasthouden. We komen goed aan beneden en lopen een stuk van de trail. Ondertussen kijken we naar de bergbeklimmers die er veel zijn in dit park. Tegen het eind van de middag gaan we weer omhoog via de kortere trail. Deze gaat wel steil omhoog, dus ik vind het redelijk eng. De senioren en kinderen voor me lopen dit stuk op hun gemak, dus ik voel me wel een kneusje maar ja….


We rijden hiervan door naar Bend om naar ons hotel te gaan. Bij het hotel gaan we eerst eten om daarna een bierproeverij te doen. We kiezen zes biertjes uit. Er zitten een paar hele bittere tussen en de terminator stout was bijna zwart. We kiezen voor de Ruby en krijgen een kan van twee liter mee. Deze nemen we mee naar Lassen want daar is bijna niets en hebben we in ieder geval een biertje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.