Dag 9 Ashford – Troutdale

Vanochtend eerst maar weer ontbijten voor we op weg gaan naar Mt St Helens. We moeten ongeveer twee uur rijden naar het visitor centrum. We bekijken de film over de uitbarsting in 1980. Dit is erg indrukwekkend. Daarna gaan we de vulkaan bekijken en doen we een wandeling door het gebied. We lopen door bossen, water en vulkanisch gesteente. Dit is heel apart om te zien.


Na de lunch rijden we richting Troutdale waar we gaan overnachten. Vanwege een ban mocht ik nergens roken , dus na zeven uur heb ik nu toch echt wel zin in een sigaret. Gelukkig komen we uiteindelijk bij een rest area. Even roken en plassen en dan kunnen we weer verder. Bij Portland aangekomen hangt er veel rook in de lucht. Er blijkt een grote bosbrand te zijn bij de Columbia River Gorge. 

Hier zouden we morgen heen gaan , maar dit gaat hem niet worden. Vanavond gaan we eens bekijken hoe we de route gaan aanpassen. Bij Crater Lake waar we overmorgen heen gaan, blijkt ook een brand te zijn. Gelukkig kunnen we er wel naar toe, maar dienen we een aantal zaken te schrappen. Hierdoor kunnen we wel weer andere dingen bekijken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.