Dag 11 Bend – Crater Lake

Na een heerlijke nachtrust gaan we ontbijten in ons hotel. We hoeven vandaag niet heel ver te rijden, dus besluiten we eerst naar Newberry Volcanic Monument te gaan. We komen hier iets voor tien uur aan en het blijkt dat het nog niet eens open is. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten, want om tien uur gaat het open. We rijden eerst de Lava Butte op. Dit is een behoorlijk weggetje omhoog, maar dan kom je op een mooi uitzichtpunt. Man, ik ben net wakker en dan al zo hoog. 


Daarna rijden we iets verder en gaan een trail lopen door het vulkaangedeelte. Dit is een totaal andere omgeving, maar een heerlijke wandeling. 

Hierna rijden we naar de falls, maar de parkeerplaats is helemaal vol. We besluiten door te rijden voor een wandeling door het lava bos. We moeten over een gravelpad wat begaanbaar is voor personenauto’s. Het is alleen wel 9 mijl rijden en we worden goed heen en weer geschud. De wandeling maakt dit echter weer goed. 

Dan rijden we deze weg weer terug en we rijden gelukkig geen eekhoorns aan, want deze schieten de hele tijd de weg over.

We rijden naar het laatste punt van dit monument om de Paulina Falls te bekijken en dan is het al weer een uur of drie. 

We stoppen in een klein plaatsje waar ze McDonald’s hebben. We zitten hier echt in hill billy land. De bestellingen gaan niet echt goed, maar ja het smaakt prima. 

Zo op naar Crater Lake. De Noordkant is gelukkig weer open, zodat we niet om hoeven te rijden. We zien de branden wel erg goed en stoppen even om een foto te maken. We stoppen ook nog bij een uitzichtpunt en rijden daarna naar de lodge.

We zitten naast het kratermeer. Het is nu niet zo blauw, maar nog steeds indrukwekkend. 

We reserveren een tafel zodat we om half negen heerlijk kunnen eten voordat we weer gaan slapen. Op onze kamer aangekomen komen we erachter dat we geen douche hebben, maar een klein bad op pootjes. Ach ja een beetje behelpen, maar dat komt ook wel weer goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.