Dag 13 Lassen national park

We worden vanochtend door de vogeltjes gewekt. Om negen uur kunnen we ontbijten en daarna rijden we naar het park. We stoppen eerst bij het visitor center en ik vraag wat de makkelijke wandelingen zijn met hoogtevrees. Dan gaan we de weg door het park rijden. Bij het eerste stoppunt  zien we de modderpoelen. Dit doet ons een beetje aan Yellowstone denken. 

We vervolgen onze weg en gaan de hoogte in. Aangekomen bij Bumpass hell trail stoppen we. Deze willen we gaan lopen, maar als ik de auto uistap weet ik nog niet of ik durf. Sipke gaat even plassen en ik ga bij het bord kijken. Het waait alleen opeens zo hard dat ik snel naar de auto terugloop en naast een camper ga staan. Ik weet dat het niet kan, maar ben bang dat ik wegwaai. Als Sipke terugkomt gaan we een klein deel lopen. Daarna gaat het langs een afgrond, dus keren we terug. Op naar de makkelijke wandeling. We wandelen naar Cold Boiling Lake. Dit is een relaxte wandeling door het bos naar een mooi meer. Hier hou ik van. 

Na de wandeling gaan we even lunchen om vervolgens naar de volgende wandeling te gaan. Dit gaat eerst ook heel leuk, maar op een gegeven moment moeten we echt een heel stuk naar beneden en zie ik toch afgronden. We gaan een stukje naar beneden en besluiten dan toch om terug te keren. Misschien red ik het wel naar beneden, maar dan kom ik nooit meer boven. Sipke heeft ook nog een neusverkoudheid en ik last van mijn rug, dus dan maar geen watervallen. We hebben toch een mooie wandeling gemaakt. (Sipke ademt net op mijn bril dus deze is beslagen)

We rijden de weg tot het eind en gaan dan nog een simpele wandeling langs het meer doen. 

Op de terugweg pakken we nog een paar uitzichtpunten en stoppen we op het hoogste punt.

Rond half zes zijn we weer terug bij onze cabin. Vanavond eten we lekkere burgers en een milkshake en een sundae.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.