Dag 15 Sonora – Cedar Grove

Het ontbijt is gelukkig een stuk beter en sneller. We gaan vandaag de 49 afrijden en naar Kings Canyon.

Het eerste stuk is nog redelijk vlak, maar als we richting Mariposa rijden begin ik toch een beetje zweethandjes te krijgen. Het gaat wel heel erg omhoog en ik zit ook nog eens aan de kant van de afgrond. Sipke is helemaal in zijn sas, want die vindt dit helemaal geweldig. Als we weer een stuk naar beneden zijn gegaan komen we bij een meer aan. Gelukkig even plaspauze en een sigaretje. Ik ben blij dat ik weer even met beide benen redelijk op de grond sta.

We rijden verder door een mooie omgeving welke gelukkig niet meer zo eng is. Bij Fresno willen we gaan lunchen, maar we zien geen duidelijke food exit. Ach ja, dan maar even doorrijden en hopelijk komen we nog iets tegen. Net voor het park gaan we nog even tanken en dan rijden we Kings Canyon in. Nou, dat eten wordt waarschijnlijk een armzalige lunch. We komen als eerste bij de Grant Grove village. Aangezien ik me eerst altijd even moet orienteren en dit een plek is waar bussen komen ben ik de weg al kwijt. En weet ik ook niet wat we gaan eten. Voor we een echtscheiding hebben, gaat Sipke dan maar twee broodjes hotdog halen. Ze zijn niet echt lekker, maar we kunnen wel weer op pad. 

We beginnen bij de General Grant tree. Hier zien we onze eerste grote seqouia’s. Deze zijn inderdaad echt groot. 

Na deze rustige wandeling rijden we richting Cedar Grove waar we gaan overnachten. We rijden de Canyon in en ja hoor, dit is weer erg hoog met bergweggetjes. We stoppen niet bij de uitzichtpunten, want deze zijn te eng voor me. Gelukkig komen we na een tijdje onderaan bij de rivier en blijft het lekker vlak.

We rijden door tot Zumwalt Meadow om hier een mooie wandeling te doen. Daarna rijden we nog naar een mooie waterval.


We rijden terug om in te checken en daarna lekker te eten. We bestellen een burger die prima smaakt. We nemen ook nog een koffie en een thee. Deze zijn ook nog eens gratis en doen een klein wandelingetje over het terrein. Daarna gaan we nog even lekker buiten zitten met ons biertje en van het uitzicht genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.