Dag 16 Cedar Grove – Seqouia

Vanochtend worden we wakker met regen. We gaan eerst ontbijten en daarna rijden we naar Grant Grove. We stoppen bij de Grizzly Falls en het zeikt van de regen. Maar ja we willen toch even de waterval zien. 


Na een kleine natte wandeling gaan we de auto weer in. We rijden verder en het wordt droog. De weg gaat flink omhoog en we rijden hele stukken in de wolken. Is voor mij wel prettig, want ik zit aan de kant van de afgrond en zie niets.

Als we vlakbij Grant Grove aankomen, slaan we af naar Hume Lake voor een wandeling. Hier schijnt zelfs een lekker zonnetje. We gaan de trail om het meer lopen. Het is een lekkere wandeling al vragen we ons af en toe wel af of ze ook nog bruggen krijgen die ons weer terugbrengen bij de auto. Gelukkig krijgen we deze en hebben we een wandeling gemaakt van zo’n 6 km.

Bij de auto rusten we even uit voor we verder rijden naar Big Stump. We rijden over een weg met veel gaten, maar we komen uiteindelijk bij ons volgende punt. Hier gaan we even snel lunchen, want het is behoorlijk koud. We besluiten na de lunch om de trail te lopen, maar we weten niet eens hoelang het lopen is. We lopen een stuk naar beneden en na een tijdje komen we dan eindelijk bij de Big Stump. Wat een bijzondere gewaarwording is dit weer.

Na deze wandeling hebben we nog 1 wandeling op de planning. We rijden naar de General Grant Tree en parkeren de auto. We maken hier een mooie boswandeling door het bos wat is aangetast door een grote brand in 2015. Het is hier ook heerlijk rustig en weer erg indrukwekkend.

Dan is het tijd om naar ons hotel te rijden. We slapen vanavond in de Wuksachi Lodge met een king bed. Daar zijn we wel aan toe na onze laatste nacht. De kamer was prima, maar het bed nogal klein en het was erg gehorig.

Bij de lodge aangekomen checken we in en reserveren gelijk voor vanavond en morgen het diner. Onderweg is het begonnen met hagelen, maar morgen wordt het gelukkig zonnig.

We eten heerlijk. Als we teruglopen naar onze kamer lopen we onder een waanzinnige sterrenhemel. Het is vannacht erg helder, maar wel heel koud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.