Dag 17 Seqouia

Vanochtend lopen we eerst naar het restaurant. Het is nogal glad op sommige plekken, dus we moeten een beetje uitkijken waar we lopen. 

Na het ontbijt gaan we een klein stukje rijden. Voor vandaag heb ik een paar makkelijke wandelingen uitgezocht. We stoppen eerst even bij het Giant Forest Museum. Van deze kou en hoogte moet je nl erg vaak plassen. Na onze plaspauze rijden we verder naar crescent meadow. We komen eerst nog bij Tunnel Log en yes we rijden met de auto door een boom. Als we bij de wandeling aankomen gaan we door het bos lopen en naar een hele oude cabin die in een Seqouia boom is gemaakt. Het is een hele mooie wandeling, maar zwaarder dan we dachten. Je moet toch weer veel omhoog lopen en op meer dan 2.000 meter hoogte is dit wat lastiger dan thuis.

Na deze wandeling rijden we weer langs de Tunnel Log om een paar foto’s te maken. Het is hier nu een stuk drukker. We stoppen ook nog bij de Auto Log waar tot 2002 auto’s over de boom heen reden.

Na deze wandeling komen we weer bij het Giant Forest Museum. Het blijkt dat we hier de auto dienen te parkeren voor de Big Trees Trail. We lopen naar de trail en dan kunnen we lekker op ons gemak een rondje lopen. We zien weer hele mooie Seqouia’s en lezen veel informatie erover.

Na de trail wandelen we terug naar de parkeerplaats. Dit stond niet beschreven bij de wandeling, want we moeten toch weer een stukje omhoog lopen. Bij de auto gaan we picknicken in de kofferbak. Dit kan makkelijk als je de klep openzet. We eten onze lunchbox en kijken naar de mensen die komen en gaan. Het is hier een stuk drukker dan alle andere parken waar we zijn geweest.

Na de lunch gaan we naar onze laatste wandeling. We gaan naar de General Sherman Tree en gaan hier tevens de congress trail lopen. Bij de Sherman gaan we eerst een stuk omlaag en we hopen dat we niet meer hoogteverschillen krijgen. Helaas, de congress trail gaan we weer de hoogte in. Maar deze trail is het dubbel en dwars waard. We zijn al een tijdje aan het lopen als we enkele mensen stil zien staan. Ja hoor, een beer. Sipke maakt een paar foto’s en ik kijk en loop een stukje door. De beer is nl wel erg dichtbij. Men adviseert om ongeveer 90 meter afstand te houden. Echter als wij iets door lopen gaat de beer het pad achter ons oversteken. We staan er nu ongeveer 15 meter vanaf. Ik kijk en loop ondertussen redelijk snel iets verder. Sipke maakt nog een paar foto’s en dan is de beer weer verdwenen. Sipke heeft er een tijd op moeten wachten en we zijn vele nationale parken verder, maar zijn dag kan niet meer stuk. Ik vond het ook erg gaaf, maar nog wel een beetje eng. Hierna gaan we lekker terug in het hotel een warm bad nemen. Dat hebben onze spieren wel verdiend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.