Dag 3 Morro Bay – Monterey

Na een goede nachtrust gaan we vandaag eerst rustig ontbijten. We lopen er naar toe zodat we alvast beweging hebben gehad.

Na het ontbijt vertrekken we naar Highway 1.

We stoppen als eerste bij de zee olifanten kolonie. Wat een geweldige beesten zijn dit. Ze liggen lekker op het strand, af en toe zichzelf bestrooien met zand. We lopen een stuk langs het strand en leren gelijk iets over de zee olifanten.

Hierna rijden we het mooiste gedeelte van highway 1 waar we weer geweldige uitzichten zien. We willen vandaag naar het statepark julia pfeiffer burns waar we een wandeling willen maken. Hier aangekomen is helaas de trail gesloten. We gaan wel ff de waterval bekijken en wat een mooi uitzicht weer.

We rijden verder en komen een cafe tegen waar we eerst maar eens gaan lunchen met een heerlijk broodje kip en zelfgemaakte limonade.

Nu de inwendige mens weer is verzorgd, kunnen we verder.

Bij het statepark Big Sur stoppen we. Hier gaan we de wandeling Valley View doen. Het is een mooie wandeling waarbij we wel een stuk dienen te klimmen, maar we uiteindelijk een uitzicht over de vallei hebben.

Ondertussen is het al drie uur geweest en rijden we weer verder. We twijfelen tussen twee state parks, maar er wordt voor ons gekozen, omdat we het ene state park waarschijnlijk voorbij zijn gereden. We komen bij Point Lobos state park en besluiten dat we dan deze gaan bekijken. Een hele goede keuze want wat een prachtige uitzichten hebben we hier. We lopen een aantal trails en genieten van de meest geweldige uitzichten.

Rond zes uur komen we bij ons hotel. We frissen ons eerst lekker op na deze lange dan en gaan in het stadje bij de Italiaan eten. Hierna nog een heerlijke kop thee van de Starbucks en we kunnen ons weer opmaken voor morgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.