Dag 11 Ely – Baker

Vandaag gaan we verder op de loneliest road. We beginnen de dag met een soort van ontbijt bij ons hotel.

Daarna gaan we tanken en weer een stempel halen. We treffen een man op leeftijd en we krijgen zelfs een sjaal. Het blijkt dat elk stadje zijn eigen kleur heeft. We krijgen ook nog een sticker en we hebben officieel de loneliest road overleefd.

We gaan op weg naar de charcoal ovens. We moeten hiervoor over een hobbelweggetje en komen na ongeveer 10 mijl aan. We moeten 5 dollar betalen, maar helaas komen we maar tot 4,89 dollar. Op de envelop zetten we sorry. Ik zie al weer voor me dat we hier een boete voor krijgen. We lopen hier even rond en vervolgen onze weg dan naar Baker.

Het is nog een klein uurtje rijden en net voor Baker hebben we wegwerkzaamheden. Gelukkig hebben we deze bijna dagelijks, dus we zijn er al aan gewend. Als we mogen rijden stoppen we eerst even bij het visitor centrum. Bij het wegrijden dienen we hier weer even te wachten voor de wegwerkzaamheden, maar dan kunnen we naar Great Basin National Park.

We rijden de scenic drive en komen op 3000 meter hoogte.

We wandelen de alpine lake loop en zien een hele mooie omgeving. Je merkt wel dat je hier hoog zit want de wandeling is een stuk zwaarder. Gelukkig is het niet zo warm.

We combineren de wandeling met de bristlecone trail. Ook weer een hele mooie wandeling en ik durf zelfs met mijn hoogtevrees deze wandeling.

Terug rijden we door naar Baker. Het is wel een hele straat dus we vinden onze overnachting snel. We checken in en besluiten te eten in het aansluitende restaurant. We komen aan een gezamelijke tafel te zitten waar later nog een stel komt en een jongen. We hebben leuke gesprekken en lekker eten. ‘S avonds kijken we nog even naar de mooie sterrenhemel die hier heel goed zichtbaar is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.