Dag 8 Lee Vining – South Lake Tahoe

We hadden een hele leuke cottage afgelopen nacht, maar helaas was het bed superslecht. Daardoor allebei slecht geslapen. We starten daarom vandaag maar langzaam en om 10 uur vertrekken we naar Mono Lake. Hier lopen we naar de Tufa’s. Dit is een korte wandeling die prima te doen is.

Na deze stop zetten we koers naar Bodie. We zijn benieuwd hoe het laatste stuk weg is, omdat dit niet geasfalteerd is. Gelukkig blijkt het prima te doen. Als we bij Bodie aankomen is het al lekker warm en druk. We kopen het blaadje zodat we kunnen zien wat er nog staat in de spookstadje.

Eerst maar even naar het toilet en tot onze verbazing hebben ze hier normale toiletten(meestal heb je van die potten). Toch wel weer fijn.

Dan gaan we door het spookstadje lopen. Het blijkt toch wel erg groot te zijn en behoorlijk warm. Gelukkig hebben we altijd ons drinken en onze nootjes bij ons.

Na ongeveer twee uur hebben we alles bezichtigd en rijden we verder naar Bridgeport.

Bij de Brigdeport inn stoppen we voor de lunch. Dit is heerlijk knus met witte kleedjes op de tafel. We eten lekker gezond een gegrilde kaassandwich.

Na de lunch rijden we verder richting South Lake Tahoe. We stoppen nog even bij de Walmart om drinken in te slaan en gaan dan weer een bergpas over. Met mijn hoogtevrees gaat het steeds beter. Ik durf eindelijk zonder zweetoksels van het uitzicht te genieten.

Als we aankomen op onze bestemming zien we gelijk het verschil. We slapen op de stateline tussen Californie en Nevada. Als we een paar stappen lopen zien we de hotels met casino’s alweer. Je weet dus precies of je in Nevada of Californie zit ??.

We gaan inchecken bij twee hele leuke dames. Ze hebben de grootste lol en als ze horen dat we uit Nederland komen is de eerste vraag waar de klompen zijn ??.

We hebben een hele schattige cottage en hopelijk vannacht wel een goed bed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.