Dag 7 Wawona (Yosemite) – Lee Vining

Vandaag gaan we de Tioga Road rijden. We hebben hier de hele dag voor, dus kunnen we weer lekker wandelen.

We rijden eerst een stuk en stoppen bij de parkeerplaats van Tuolomne grove om te wandelen. Even de beentjes strekken. We gaan een stuk naar beneden en lopen een leuke trail. We zien nog een aantal Seqouia bomen welke indrukwekkend blijven.

Na het rondje lopen we weer naar boven. Er komen toch een hoop mensen nu naar beneden. Volgens ons zijn er hele bussen gestopt, terwijl dit toch niet de meest makkelijke wandeling is. We zien een hoop mensen op slippers, zonder hoofddeksel en zonder drinken.

Als we boven komen zien we inderdaad een bus rijden en de rij voor de wc’s zijn nu wel heel erg lang. Toch maar even in de rij gaan staan en daarna ons fruit opeten voor we weer verder gaan.

We rijden de Tioga Road verder en stoppen bij Tenaya Lake. Hier hebben we een mooi plekje voor onze lunch waar we weer van genieten.

Na de lunch rijden we verder naar Tuolomne meadows. Hier willen we nog een wandeling gaan doen. Sipke komt met een idee, maar ik wil liever naar een meer en na gisteren lijkt het me beter als ik de wandelingen uitzoek ??.

De trail die we lopen is 7,5 km en een hoogteverschil van 300 meter. Het is weer een mooie wandeling met een prachtige beloning als we bij het meer aankomen.

Als we bijgekomen zijn van de wandeling gaan we op weg naar Lee Vining. We stoppen natuurlijk even bij de Tioga Pass voor het hoogste punt en zien een geweldige oldtimer.

Als we verder rijden en stoppen bij een uitzichtpunt komen we deze auto weer tegen. Sipke gaat even netjes vragen of hij een foto mag maken. We mogen gelijk plaats nemen in de auto en de eigenaar neemt foto’s voor ons.

Het blijkt dat hij de auto al meer dan 50 jaar heeft en helemaal gerestaureerd heeft. We staan een tijd te kletsen met hem en zijn vrouw en horen de herinnering van de auto. We rijden weer verder en stoppen nog even bij het meer waar we onze eerste USA reis ook zijn gestopt. ‘S avonds bij het eten komen we de mensen van de auto nog een keer tegen. Dit vinden we toch altijd weer leuke ontmoetingen om mee te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.