Dag 11 Verona

Na een heerlijke nachtrust gaan we vandaag Verona ontdekken. Na het ontbijt lopen we naar de toeristeninfo. Hier kopen we een Verona card zodat we niet overal tickets hoeven te kopen. We lopen eerst naar de Arena. Hier komt de kaart gelijk van pas doordat we niet in de rij hoeven te staan. Het is een mooie arena waar ze nog steeds optredens hebben. We lopen hier even rond en dan gaan we verder naar het plein. Vandaag hebben ze allerlei oude spelletjes in de stad en blijven we overal even kijken. We gaan even een kopje koffie en thee drinken om gezellig mensen te kijken op het plein.

We lopen weer verder om bij torro dei Lamberti omhoog te gaan voor het uitzicht. Ja je moet even geduld hebben maar na anderhalf uur kunnen we dan eindelijk de toren op waarbij we een mooi uitzicht hebben over de stad.

Het is dan alweer tijd voor de lunch en gelukkig vinden we snel een plekje. We eten pizza en salade en dan gaan we weer op pad. We gaan langs de basiliek waar we nog net naar binnen kunnen gluren voordat deze wordt afgesloten voor een besloten gelegenheid.

We lopen verder naar teatro romano. Eerst lopen we naar kasteel San Pietro waarbij we weer een aantal trappen op moeten. We hebben wel weer een geweldig uitzicht over de stad, maar onze voeten vinden het wat minder.

Daarna lopen we door naar teatro romano. We komen hier weer in een arena en moeten ook hier wat trappen lopen. Onze voeten vinden dit steeds minder maar gelukkig krijgen we er een mooi museum voor terug. Na dit museum lopen we nog naar castelvecchio. We lopen over een mooie brug waarbij Sipke zich weer laat verleiden tot een donatie aan iets ?. Ach ja gelukkig geloven we beiden in karma.

Bij castelvecchio bekijken we een aantal schilderijen maar op dit moment verheugen we ons vooral op een terras met iets drinken. Tegen de tijd dat we bij de uitgang zijn gaan we op een terras Aperol Spritz drinken. Dat doet iedereen dus willen wij ook weleens proberen. We krijgen er chips en wat salsa bij dus vinden het al leuk. Het drankje smaakt verder ook prima.

We kijken nog even gezellig mensen voordat we weer terug gaan naar het hotel. Even douchen en omkleden zodat we weer fris en fruitig op zoek kunnen naar avondeten. Als we naar buiten lopen is het erg druk vanwege een demonstratie tegen de coronapas.

We merken hier verder weinig van en gaan op zoek naar het restaurant dat als eerste op Tripadvisor staat. Aangekomen bij het restaurant kunnen we gelukkig nog terecht. Net op tijd want later worden mensen weggestuurd. We eten hier heerlijk met bijpassende wijnen. Geweldige bediening ook en als we klaar zijn krijgen we nog Limoncello. Nadat we fooi hebben gegeven zijn ze blijkbaar zo blij dat we nog meer Limoncello krijgen. Dit kunnen we wel waarderen en we merken weer la vite e bella (het leven is geweldig).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.