Dag 10 op weg naar Verona

Vanochtend eerst weer genoten van een heerlijk ontbijt. Na het uitchecken gaan we vandaag op pad naar Seceda. Het is vandaag een stuk mooier en de zon gaat schijnen. We gaan eerst met de kabelbaan en daarna dienen we over te stappen op nog een kabelbaan. Deze vinden we allebei een beetje eng omdat we hier staan met meerdere mensen. Het eerste deel gaat nog, maar het laatste deel gaat steil omhoog. Als we boven aankomen denk ik shit, ik durf hier niet te lopen. Het is nog een beetje mistig en ik zie niet waar we zijn. Uiteindelijk gaan we een stukje lopen en na wat acclimatiseren begin ik het mooi te vinden.

We lopen hier weer op een plateau en het wordt alleen maar mooier. We lopen een stuk omlaag tot we bij een hut komen om te lunchen. We eten hier wat en krijgen nog twee schnapps van het huis. Deze smaken erg lekker, maar we moeten nu ook nog omhoog lopen.

Dat is toch wel weer zwaar als je boven de 2000 meter bent. Maar ja het zal toch moeten ?. Gelukkig kunnen we vaak op adem komen en genieten van steeds veranderende uitzichten.

Als we boven komen gaan we weer met de kabelbaan. We lopen terug naar de auto en gaan op weg naar Verona. Het is nog zo’n drie uurtjes rijden omdat we niet via de tolweg gaan. We rijden heerlijk een paar uurtjes en blijven ons verwonderen over de rijstijl van de Italianen. Soms halen ze in op de meest onlogische plekken. Verder komen we nog heel wat smalle trekkers tegen, maar die zijn gelukkig makkelijk in te halen. Als we in het centrum komen van Verona is het nog even zoeken naar ons hotel. Zodra we dit gevonden hebben en weten waar we de auto kunnen parkeren is het tijd om op te frissen en te gaan eten. We besluiten naar de flower burger te gaan en genieten hier van heerlijke groenteburgers. Weer eens wat anders dan vlees.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.