Zondag de grote fietsdag

Vandaag is het dan zover. De voornaamste reden waarom we in eerste instantie naar New York gingen. We gaan vandaag ongeveer 70 kilometer door New York fietsen.

We staan vanochtend vroeg op en gaan op weg naar Battery Park. Daar aangekomen kunnen we de fietsen ophalen. Om half negen staan we helemaal klaar bij de start. Nou daar begint het gedonder al. We moeten lopen naar de start. Nou dit duurt ongeveer een uur en dan zijn we eindelijk bij de start. We kunnen beginnen met fietsen.

Na een klein poosje fietsen moet ik echter naar het toilet. We stoppen even bij McDonald's. Dit duurt echter iets langer dan verwacht. Sipke komt me snel van het toilet af halen, want het blijkt dat de bezemwagen al voorbij is en we anders uit de race liggen. Kom op zeg, het is toch een recreatieve fietstocht? Maar goed we moeten nu heel snel fietsen. We halen die Amerikanen gelukkig erg snel in.

Nadat we een lading mensen hebben ingehaald, komen we helaas weer in een opstopping terecht bij Central Park. Hier moeten we weer een stuk lopen. Na een half uurtje lopen kunnen we weer op de fiets stappen. Het is een erg mooie rit waarbij we een aantal stopplekken tegenkomen. Ze hebben hier echter alleen van die vieze dixies, dus als je naar het toilet moet is dit niet prettig. Maar ja wat moet dat moet.

Na een aantal uur fietsen (waarbij we zelfs over de snelweg hebben gefietst) komen we bij een snelweg waar de banen van vier naar twee gaan. Nou hier is het helemaal druk. Na anderhalf uur zijn we het helemaal zat, maar komt er gelukkig schot in. En ja hoor we kunnen weer een stuk fietsen. Nu op naar de laatste brug. Dit is een erg hoge brug, maar we komen omhoog en eindelijk bij het festivalterrein.

Yes, we made it. We zijn niet eens helemaal kapot. Dat kan ook niet veel anders met zo'n fiets/wandeltocht. 1 ding hebben we hier wel geleerd. De Amerikanen kunnen absoluut niet fietsen. Ze gaan van links naar rechts en kijken totaal niet uit. Maar we hebben New York op een hele andere manier kunnen zien.

's Avonds hebben we zelfs nog de fut om te gaan eten bij de Mexicaan (is ook wel nodig aangezien je voor de 80 dollar die we hebben betaald alleen bananen hebt gekregen bij de fietstocht). Hierna gaan we ook nog naar Top of the Rock. Hier gaan we naar de 67e verdieping. Vanuit hier kunnen we nog twee trappen omhoog en hebben we een geweldig uitzicht over New York.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.