Marokko dag 1

Na een heerlijke korte vlucht met veel beenruimte zijn we aangekomen in Marrakech. Het eerste wat opvalt als we het vliegtuig uit komen is de warmte. Wat een verschil met de storm in Nederland gisteren. We worden opgewacht door onze chauffeur die ons naar de medina brengt. Hij kan weinig engels maar dat maakt de rit er niet minder leuk op. Aangekomen bij de medina brengt een andere man ons naar de riad waar we slapen. Wat een smalle straatjes gaan we door. En je zult het niet geloven maar door deze straatjes rijden allemaal brommers en zelfs een paar auto’s. Deze man kan helemaal geen engels maar in het frans gaat het ook aardig.
Aangekomen bij de riad krijgen we eerst een lekker kopje muntthee en kunnen we op ons gemak een sigaretje roken.
We hebben een geweldig knus kamertje. Voor Sipke is het wel even opletten want alles is redelijk laag.
Mohammed heeft onze koffers gebracht en is een erg lieve man. Hij kan alleen frans maar met handen en voeten en Sipke zijn franse kennis komen we een heel eind. We besluiten om nog even naar het plein te gaan. Dit is een gekkenhuis met allemaal eten, kraampjes etc. het lijkt een beetje op de zwarte markt in Beverwijk. We drinken nog een kopje muntthee op een dakterras met uitzicht op het plein. Teruggekomen in de riad wijst Mohammed ons op het dakterras. Dit is super. Hier kun je heerlijk chillen met van die bedden. Onze eerste ervaring met Marokko is erg goed. Mensen zijn supervriendelijk, mooie lokatie en veel charme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.