Marokko dag 2

Vannacht heerlijk geslapen. Wel een paar keer wakker geweest van het geluid van de moskee.
Rond half acht zijn we gaan ontbijten waarna we door onze gids worden opgehaald. De gids neemt ons mee door Marrakech. We beginnen bij de tombes waar hij ons alles verteld over het ontstaan, de tijd van de fransen en hoe deze plek tijdelijk verborgen was.
Hierna lopen we door naar bahia palace. Wat een prachtige gebouwen met veel geschiedenis. Onze gids verteld dat op dit moment de koning in Marrakech is, vandaar dat we overal de marokkaanse vlag zien.
Uiteindelijk komen we bij de souks terecht. Er is hier veel bedrijvigheid. We wennen ook al aan alle scootertjes die hier door de nauwe straatjes rijden. Gewoon rechts blijven lopen en dan komt het allemaal wel goed.
De gids neemt ons mee naar een bedrijf waar ze arganolie maken. De man hier verteld ons alles over de werking van deze noot. Voor nog geen twee euro krijgen we allebei nog een nekmassage en we besluiten om een flesje arganolie te kopen en zwarte zaadjes tegen verkoudheid. Deze zwarte zaadjes doe je in een zakdoek, even wrijven en dan snuiven. Nee het is geen drugs : ) je neus gaat hiervan gelijk open staan.
Verderop komen we bij de plaatselijke bakker waar we zien hoe men brood maakt. We krijgen een stukje en dit smaakt heerlijk.
We lopen verder naar de ambachtswijk. Hier zien we hoe men spullen maakt van hout en hoe men sjaals maakt.
Teruggekomen op het plein gaan we lunchen en een beetje rondlopen. We komen hier veel winkeltjes tegen waar ze Nikes verkopen. We belanden in een zaakje waar we twee paar op de kop tikken. We zitten hier met de verkoper om te onderhandelen. Dit is een leuk proces en we verlaten tevreden de winkel. Het doet ons hier nog wel steeds denken aan de zwarte markt in Beverwijk met alle winkeltjes en helemaal vol gestouwd. In de avond eten we nog lekker en dan is het weer vroeg naar bed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.