Marokko dag 4

Vandaag gaan we op weg naar Zagora. De rit ernaar toe is mooi, maar soms ook wel hoog. Het ergste is dat ik deze weg over een paar dagen ook terug moet. We rijden door rotsenland en je ziet hier echt niets. Alleen maar mensen lopen die naar de moskee gaan.
Uiteindelijk komen we in Zagora aan wat wel weer een grote stad is. We rijden naar onze riad welke echt schitterend is. Een grote kamer en een mooie tuin. Overal zijn plekjes waar je kan zitten en de mensen zijn weer zo vriendelijk. We gaan lunchen en als we afrekenen duurt het wisselgeld nogal lang. We horen een scootertje rijden en we zeggen voor de grap tegen elkaar dat de ober gaat wisselen bij de supermarkt. Als hij terugkomt met het wisselgeld blijkt  hij dit ook echt gedaan te hebben. We geven hem vier euro fooi en hij is zo blij.
Bij de bar waar we wat gaan drinken merken we ook dat ze geweldig op fooi reageren. De barkeeper komt zelfs Sipke achterna om zijn shag terug te brengen. Deze had hij laten liggen omdat het pakje leeg was : )
Na het avondeten geven we 5 euro voor het drinken en gaan bij de bar zitten. Ik zeg nog tegen Sipke dat ze waarschijnlijk niet snappen dat ze het wisselgeld mogen houden en ja hoor 10 minuten later heeft de ober ons gevonden om het wisselgeld terug te geven. Wij zeggen dat dit fooi is en je ziet gewoon dat deze mensen hier zo blij mee zijn. We genieten hier echt ook al is het soms praten met handen en voeten. Benieuwd wat de woestijn morgen brengt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.