Marokko dag 5

Na een heerlijk ontbijt doen we rustig aan. Ff een boekje lezen en relaxen, want vanmiddag gaan we naar de woestijn. Rond 1 uur worden we opgehaald door de gids. We stoppen eerst bij Tamegroute. Hier krijgen we een rondleiding en zien we hoe men potten bakt en maakt. Rond 2 uur trekken we weer verder. Aangekomen bij M'hamid verlaten we de verharde weg en gaan we verder over een rotsweg. Na een aantal uur hobbelen, ik wist niet dat de woestijn zo rotsig was, komen we bij een oase. Het leuke is dat we hier mensen uit Nieuw-Zeeland treffen die we een dag geleden tijdens een lunch hebben ontmoet. We rusten hier wat en dan vertrekken we weer totdat we eindelijk de zandduinen zien. Hier zullen we vannacht verblijven. Aangekomen bij het tentenkamp gaan we wandelen over de duinen. Dit is nog best een behoorlijke klim, maar dan heb je ook wel mooie uitzichten.
Terug in het kamp drinken we een lekker kopje thee. Het wordt al wat frisser dus trekken we onze lange broek aan.
We zitten op de tapijten en zien de zon langzaam onder gaan. Als het al donker is, het is niet helemaal donker want we hebben een hele felle volle maan, krijgen we het diner. Op de grond bij kaarslicht eten we heerlijke tajine met salade. Hoe romantisch.
We zijn wel erg moe van de rit en besluiten vroeg onder de wol te kruipen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.