Marokko dag 6

Na een onrustige nacht, koud en bang voor beestjes, (alleen ik natuurlijk ) worden we rond 6 uur wakker. Het wordt al licht maar Sipke zegt dat het nog even duurt voordat de zon opkomt. De zon zou rond half acht opkomen. Als om 7 uur de wekker dan gaat staan we op. En ja hoor, de zon is ook al op. Het blijkt dat het op mijn horloge al een uur later is, dus we snappen er niets meer van. Gelukkig hebben we gisteren de zonsondergang al gezien. We kleden ons aan en krijgen een lekker ontbijtje. Na het ontbijt stappen we weer in de auto en hobbelen we weer terug. Het is maar goed dat we allebei niet wagenziek zijn.

Na een half uurtje staat er opeens een man in de woestijn te liften. Onze gids vraagt of het ok is dat hij deze man meeneemt. Voor ons is het geen probleem. Deze man rijdt mee naar M'hamid en dan rijden we weer door naar Zagora. We zijn nog steeds verbaasd dat er iemand midden in de woestijn staat te liften.

Teruggekomen in Zagora gaan we eerst lekker douchen om het woestijnzand af te spoelen. Daarna gaan we tanken. Bij het tankstation wast een man onze ramen. We geven hem ongeveer vijf euro en we vragen de weg naar de markt. De man gaat met ons mee. Wij denken dat hij een lift wil, maar aangekomen bij de markt krijgen we een hele rondleiding. We zien de kruiden, de groente en de dierenmarkt. Hij gaat nog even onderhandelen over een doos dadels. Terwijl wij denken dat hij boodschappen doet voor thuis blijkt dat hij dit voor ons koopt. Uiteindelijk brengen we hem weer terug en willen we hem nog wat geven, maar hier wil hij niets van weten. We mogen zelfs bij hem komen eten, maar dat doen we toch maar niet. We gaan lekker terug naar de riad om te relaxen. In de riad komt iedereen ons weer begroeten en vragen hoe we het in de woestijn hebben gehad.
Vanavond ook lekker rustig aan doen en even erachter komen hoe laat het is, want het blijkt dat de klok achteruit is gegaan maar we snappen er niets meer van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.